De weduwe van Indië: Baudoin

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag. Ook veel Indische mensen die in Nederland gingen wonen kozen voor deze stad en overleden er. Dat is te zien aan de grafstenen. Bijvoorbeeld met deze foto van de begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.Johan Charles Baudoin, geboren 1861 te Batavia, overleed 1938 in Den Haag.
Zijn ouders waren Elizabeth Hartog en officier der infanterie Franciscus Baudoin.
De grootvader van Johan Charles was de fransman Leonard Baudoin, die in 1784 als militair te Java arriveerde en opklom tot kapitein en resident van Buru.
Met zijn echtgenote Francisca Angelia Heyman werd hij stamouder van deze familie Baudoin.
Johan Charles had ook een militaire loopbaan. Net als zijn twee oudere broers, waarvan een sneuvelde te Atjeh toen hij 14 jaar was. Hij werd 2e luitenant infanterie in 1882 en ging als kapitein met pensioen in juli 1897. In 1897 nog moest hij naar Den Haag gegaan zijn waar hij december 1897 scheidde van zijn eerste echtgenote sinds 1887 Wilhelmina Wolfe, dochter van Lazar Wolfe, employee landsdrukker en Wilhelmina Hettfleisch von Ehrenhelm.
Johan Charles huwde daar in 1898 met Catharina Brans, geboren in Pati, dochter van Catharina Lammerding uit Soerabaja en de Amsterdammer Henricus Antonius Brans, afgestudeerd aan de zeevaartschool en te Java ontvanger in- en uitvoergelden. Later ook havenmeester te Indramajoe.
Een derde huwelijk van Johan Charles was in 1915 met Louisa Schumacher uit Den Haag. Zij ondertekende in 1938 zijn rouwadvertentie.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.