De Weduwe van Indië: Rosel_Logeman_van Alphen

Mensen keerden terug uit Indië. Europa was deels een geboorteland. Voor velen uit Indië was Europa niet het land waar ze geboren en getogen waren. Een opmerkelijk aantal koos de ambtelijke stad Den Haag voor definitieve vestiging. Ze overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.

Emilia Cato Albertina Logeman was geboren 11 jan 1879 in Padang en overleed te Den Haag in 1960, dochter van de employée Staatsspoorwegen te West-Sumatra Johan Bernard Logeman (1855 –1925 Padang) en Sophia Catharina Charlotta de Clercq (1847 Fort de Kock-1929 Padang). Ze huwde in 1899 te Padang Pandjang met Jasper Marinus Rosel (1871 Den Haag – 1930 Bandoeng), stationschef en treincontroleur bij de staatsspoorwegen te West-Sumatra. Zoon van spoorwegopzichter te Java Adriaan Rosel (1838 Vlissingen -1895 Den Haag) en Clara Clazina Kokelaar (1839 Vlissingen-1927 Soerabaja) In Juni 1925 ging Emilia met echtgenoot en dochter Claartje naar Nederland per ss Kawi en ze voer in 1955 met de Johan van Oldenbarnevelt definitief naar Nederland.

Niet zo lang na Emilia werden in dit graf bijgezet haar zoon Adriaan Johan Bernard Rosel en zijn echtgenote Florence van Alphen.
Adriaan was geboren in 1900 te Padang en overleed in 1966 Den Haag. Voor 1942 was hij ca 15 jaar employée van handelsmaatschappij Borsumy te Padang. In maart 1942 krijgsgevangen gemaakt en overleefde de birma-siam spoorweg.

Florence van Alphen (1905 Padang -1968 Den Haag). Haar ouders waren de spoorwegemployée Antoine Alexandre Bernard Charles van Alphen (1877 Padang- 1907 Padang) en Florence Scholte (1880 Padang – 1940 Padang).

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.