Zeg het met bloemen

Mijn moeder, met een eerbiedwaardige leeftijd, kreeg een ’uitgewoonde’ bos bloemen. De stelen hingen slap, de bloemen waren aan hun laatste uren begonnen
.__

We moeten harder worden en onze mond opendoen”, zeg ik tegen mijn moeder. Mijn moeder is er te oud voor. Bij haar wordt door een medewerkster van de thuiszorg een greep in het snoepbakje gedaan en er wordt een misplaatste trots uitgestraald: je doet me toch niets, en ze loopt vervolgens de deur uit.

In het verleden heb ik een half jaar lang het predicaat ‘Botte beer’ gehad. Het betekent dat ik progressie heb gemaakt, toch? Helaas zijn Indische mensen niet opgewassen tegen de harde Hollandse mentaliteit. Toch ben ik gezegend met hartelijke en warme mensen om me heen die duidelijk wél hun waardering laten blijken. Geven is met je hart, niet uit berekening. En: bedankt voor de bloemen.
Dave Hagenstein in Metronieuws.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zeg het met bloemen

 1. P van Geldere zegt:

  Overal zijn van die Hollsnddrs aan wezig
  De zorg instelling waarin ik verblijf is ook zo’n Hollander.Met mijn lichte huids kluer die vlug donkerder naar de zomer ,wordt mijn kleur vergeleken met de kleur van een zwarte kat.Dat is een dier dat rond het gebouw loopt
  De Hollanders zijn dus overal.waar de donker gekleurde mensen bejegend kunnen worden.

 2. Anoniem zegt:

  De harde Hollandse mentaliteit: een grote bek en het neerkijken op mensen die niet gediend zijn van hun rotte mentaliteit. Gelukkig zijn niet alle Hollanders zo te beschrijven.

 3. Dave zegt:

  Ik ben Hollander en schaam me vaak voor het gedrag van mijn asociale medelanders. Het lijkt wel een trend om onbeschoft te zijn en een grote mond te hebben. Het is ook daarom dat ik me niet thuis voel in dit land en droom om naar Indonesië te gaan.

  • Bung Tolol zegt:

   Dan di Indonesia tidak ada orang yang kasar dan bermulut besar ? En in Indonesie heb je geen onbeschofte mensen ,die een grote mond hebben ? Niet zo generaliseren ! Onbeschofte mensen met een grote waffel heb je in elk land ! 🥴🥸😎

   • Dave Gronert zegt:

    Ik generaliseer niet. Het is een feit. Ik zie het dagelijks gebeuren. Met name in Amsterdam.

    • Bung Tolol zegt:

     Ach ja beste heer Gronert ,wat hebben NETTE mensen ook te zoeken in Amsterdam ? Stad van Sodom & Gommora .Ik voel mij wel senang in Ibu Kota Amsterdam maar woon er pas 60 jaar .

 4. ellen zegt:

  https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5164748/simpele-truc-om-te-voorkomen-dat-je-tulpen-gaan-hangen

  Tulpen zijn mooie bloemen en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Maar je moet weten hoe je ze mooi moet houden in de vaas. want ze zijn “bewerkelijk”. Ook als je de tulpen kado doet, kunnen de stelen gauw slap hangen. Het ligt niet aan de mensen, maar aan het soort bloemen. Met een truc krijg je weer rechte stelen.

 5. ellen zegt:

  Dit is de truc voor rechte stelen. Probeer de tulpen voorzichtig in te wikkelen in een droge krant. Laat de bos tulpen met krant en al een nachtje in een klein laagje water staan. Wanneer je de volgende dag weer bij de tulpen gaat kijken, zal je zien dat ze weer fleurig recht omhoog staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.