Maurits Baal 100 jaar

De oudste bewoner van Koninklijk Militair tehuis Bronbeek in Arnhem viert morgen zijn honderdste verjaardag. Een zeer zware jeugd en de ontberingen als krijgsgevangene in Nederlands-Indië lieten bij adjudant buiten dienst Maurits Charles Baal diepe wonden achter, maar vormden hem ook tot de sterke man die hij nu is. 

Als hij niet meer pal in de zon kijkt, staart Baal senior aandachtig naar de interviewster. “Mag ik vragen wat u komt doen?” Die vraag stelt hij overigens niet omdat-ie niet begrijpt wat er aan de hand is. Hij snapt gewoon de bombarie rond zijn honderdste verjaardag niet. “De buitenwacht besteedt er veel aandacht aan, maar ik sta er zelf niet zo bij stil. Ik ben eerlijk gezegd blij als deze drukte achter de rug is.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Maurits Baal 100 jaar

  1. P van Geldere zegt:

    Van harte gefeliciteerd met deze mooie leeftijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.