Inzamelingsactie van Carina Dumais : Nazorg operatie voor mijn broer in Indonesië

Vandaag door Carina Dumais, Organisator
Een positief update over de doneeractie van mijn broer Ferdy. Door alle donaties en delen van onze hulpvraag voor donaties-delen. Is Ferdy  hierdoor kunnen beginnen aan zijn revalidatie. Kijk hem gaan met zijn looprek .Ook zijn wij verrast, het bedrag dat tot op heden is gedoneerd. Op 18 februari is er nog maar 780 euro te gaan, om het totale bedrag te behalen en daardoor zijn revalidatie kan voortzetten. Zoals bekend is, gaat dat bij ouderen altijd wat langzamer, botten hebben dan een wat langere tijd nodig om te genezen. Aan het proces om definitief vaste inwoner te worden van Indonesië, is er nu eindelijk ook positief zicht, na een strijd van bijna 3 jaar door burocrati.  lees verder

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Inzamelingsactie van Carina Dumais : Nazorg operatie voor mijn broer in Indonesië

 1. Bernadette S. zegt:

  Ik moest toch even aan mijn hoofd krabben toen ik de verklarende teksten las.

  Over het zich laten nationaliseren bijvoorbeeld: Als men -zoals de Twitter uitspraken van dhr. Dumais bevestigen- met een Indonesische staatsburger (WNI) is gehuwd, is de aanvraag een formaliteit te noemen die slechts 2,5 juta kost en zelfs online uitgevoerd kan worden. Als men niet met een WNI getrouwd is, is het inderdaad een zeer zware procedure waarin men vloeiend de taal dient te spreken, wordt geïnterviewd over de beweegredenen, brieven dient te schrijven en zelfs het volkslied moet kunnen zingen. Dit kost ook 50 juta.

  Als dhr. Dumais in het ziekenhuis op een klasse 3 kamer lag, had hij wel degelijk BPJS als ziekteverzekering. Klasse 3 is helemaal níet voor de armen, zij hebben een apart statuut en voor hen wordt het door de overheid betaald. De klasse is een aanduiding hoeveel men betaalt per maand. Dit gaat van Klasse 1 (duur) tot 3 (goedkoop). Er is dan GEEN VERSCHIL in de behandeling, dit heeft alleen invloed met hoeveel personen men op een kamer ligt.

  BPJS vergoedt zeer veel. Zelfs een gewrichtsvervanging. Maar er zijn wel enkele exclusie regels. Bijvoorbeeld bij een verkeersongeval wordt er niet vergoed als de (bij inschrijving verplichte) verzekering van het motorvoertuig aansprakelijk zou moeten zijn. Ook niet als men al teveel van het systeem gebruik heeft gemaakt.

  Als iemand stelt dat op Bali en Java alles anders is, heeft die persoon weinig kennis van het land en de wetten. Dit alles wat ik beschreef is wettelijk vastgelegd en identiek in elke regio, provincie en eiland van de Indonesische Republiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.