Politiecontroles: zo maak je van een goedzak een gevaar

Mijn broertje heeft het geteld. Hij kwam uit op zeven. Zeven keer dat hij in de afgelopen twee jaar door politieagenten werd aangehouden. Routinecontrole, zeiden ze er elke keer bij. Ik vond dat een grappig idee, dat van die routine, want ik rij zelf bijna twintig jaar auto en ik ben nog nooit aangehouden ter controle. Heel grappig ook, hoe we hem in de familie elke keer hebben uitgelachen wanneer het weer zover was.  NRC

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Politiecontroles: zo maak je van een goedzak een gevaar

 1. Anoniem zegt:

  is hij donker? Discriminatie is er nog steeds en de politie…gebrek aan opleiding en…angst!!!! Zij kunnen geen houding meer geven en derhalve ook geen respect afdwingen door hun onbetrouwbare houding. De goeden uitgezonderd.

  • Bung Tolol zegt:

   Een hele hoge politieman van Indische afkomst ( Hij zit nu in de landelijke politietop ) had hiermee ook last ,als hij in burgerkledij was .Tja uit welk milieu haal je jonge agenten ? Meestal uit boeren gehuchten of het platteland ,vaak ook nog uit die z.g Bijbel Gordel ,dan weet je het wel ! Uiteraard stemmen ze SGP ( Staatkundig Gereformeerde Partij ) of een andere enge christelijke groepering .Eigenlijk zou +20 % van dat politiekorps van migranten afkomst moeten zijn ,maar dat aantal wordt bij lange na niet gehaald .Karin Amatmoekrim vertelde dat haar broer bijna 2 meter lang is .Twee meter lang voor een Surinaamse Javaan ? Da,s lang !

    • Bung Tolol zegt:

     Ya betul ! Die vent die hem ( Kraag ) interviewt heeft onder hem gediend bij de Marine .Zo krijg je natuurlijk nooit een kritisch interview ! 🤪😂😜

    • Pierre de la Croix zegt:

     Bung Tolol zegt 9 februari 2023 om 03:50: “Ya betul ! Die vent die hem ( Kraag ) interviewt heeft onder hem gediend bij de Marine .Zo krijg je natuurlijk nooit een kritisch interview !”

     Ach Boengkie, valt wel mee toch? Die interviewer zat er relaxed bij en was door zijn oud cdt niet in de houding gezet. Wie in militaire dienst is geweest weet dat wel: Moet je stijf in de houding staan als je wordt toegesproken, dan is er voor jou poep aan de knikker en staat je minstens verzwaard arrest te wachten. Krijg je op gemoedelijke toon te horen “ga op je gemak staan”, dan moest je nog wel in de hoeven blijven, maar dan kon je je met beide voeten stevig op de grond toch vrij bewegen om je zegje kracht bij te zetten. Zoals boven al opgemerkt, mocht die interviewer zitten en, zij het met gepaste eerbied, zijn vragen stellen. Mariniers onder elkaar. Als je ergens in actie naast elkaar op de donderbalken boven de latrines je behoefte hebt gedaan, dan is de vriendschap voor eeuwig.

     Als onverbeterlijke rechtse bal en altijd geïnteresseerd in alle aspecten van leiderschap, heb ik genoten van de visie van Andy Kraag op het thema. Verder zat daar een man van vuur en staal, die de zwaarste fysieke militaire opleidingen en uitdagingen met succes had doorstaan. Kom d’r maar eens om. Dan nog Indo ook. Van dat kaliber komt veel te weinig in de publieke schijnwerper. Ben je als Indo een beroemd gitarenmepper of kan je goed rendang padang maken of “Selamat djalan Indisch kind” met veel gevoel zingen, dan gaat iedereen voor je door de knieën.

     Andy Kraag. Een klasgenoot van de lagere school (met den Bijbel) in Smg, mede welp bij de padverslinderij en vriendje van mij, heette Frank Kraag. Zijn ouders, moeder heette Wiesje, kwamen uit Djokdja en spraken Nederlands met de dikke “D ” van “doe de deur dicht” uit die streek. Door de uittocht richting NL uit het oog verloren. Frank ging met broertje Luudje en zijn ouders eerder dan ik. Zou Frank de vader zijn van Andy?

     Pak Pierre

 2. Bernadette S. zegt:

  Mijn man kreeg ooit een verkeersboete* in Brussel en vertelde me dat hij de enige blanke was op zo’n 40 personen in de politie rechtbank.👩🏽‍💼

  * Ook wel een leuk verhaal, hij wordt nog steeds kwaad als we het er over hebben:
  We waren ‘s avonds laat in de stad en op een kruispunt stond hij wat te ver en moest hij kiezen tussen doorrijden of wachten over de streep toen het stoplicht op rood ging. Hij koos het eerste en er stond natuurlijk een politiewagen achter ons. Ze hielden ons niet tegen, maar het was gewoon een boete in de bus.

  De zitting in de politierechtbank was een paar maanden later, in oktober. Hij ging er naartoe in de Rue de Régence en hij stond niet op de lijst?! Men zocht en zocht en nee hoor, geen Mr B te vinden. Toen (her)inspecteerde men de uitnodigingsbrief en wat zag men? Het was oktober van het volgende jaar, toevallig was die dag óók een woensdag.

  Het duurde dus 16 maanden voordat de zaak voorkwam. Over achterstanden en administratieve chaos gesproken. Hij kwam er met het minimale bedrag van af en kreeg nooit een betalingsverzoek.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja ….. zo maar wat dwaze pikirans over het verhaal:

   1. Reed Mr. B. in een voiture of camion met geel nummerbord? De Belgische en Franse politie staan bekend om hun allergie tegen gele kentekenplaten.

   2. Door de ophef over het “etnisch profileren” moet ook de Belgische politie voorzichtig zijn en de statistieken in de gaten houden. Misschien hadden betreffende politiemensen hun quotum blanken voor die dag nog niet gehaald en was Mr. B. meer dan welkom.

   Pak Pierre

 3. Bernadette S. zegt:

  Niet helemaal correct; hij was de enige blanke buiten de rechters.

  • Bung Tolol zegt:

   @Niet helemaal correct ; hij was de enige blanke buiten de rechters “” Mr B had mazzel ,stel dat die rechters ook zwart waren geweest ……………………… En dan zegt die parket wachter “” Dames en Heren hier komt de rechter ,willen alle blanken opstaan !”” 🥴🥴🥴

 4. Boeroeng zegt:

  NOS 2016
  Glenn de Randamie, oftewel Typhoon, is vanmiddag door de politie in Zwolle staande gehouden omdat zijn nieuwe auto niet zou passen bij zijn huidskleur. Dat schrijft de rapper op Instagram.”De dienstdoende agent (vriendelijke vent, daar niet van) gaf toe dat hij bevooroordeeld was en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn”, zegt De Randamie.
  ————
  Ach ja…. racisme of etnisch profileren? Wat is de juiste term?
  Zelf ben ik bij V&D door een bewaker gestalkt. Een jaar later deed hij dat weer.
  Zou hij dat gedaan hebben als ik blank was, goed geknipt en in een net pak ?

  Ook in 2016 de keeper Kenneth Vermeer
  Alweer aangehouden, zegt hij. Idd rijdt hij in een duur uitziende auto. Dat doen meer goedbetaalde voetballers.

  • A. Olive zegt:

   Driving while Black or Brown.

  • Bung Tolol zegt:

   Tja eigen schuld van Typhoon ! Ga je als pria kulit hitam in een mobil putih rijden ! Beetje tolol en kemudian wanita pirang di sebelahnya en vervolgens heb je ook nog een blonde stoot naast je ! Typhoon werd alleen maar aangehouden omdat die bijbelvaste agent uit die Bible Belt ( Zwolle) groenen geel zag van jaloezie ! Die goedbetaalde voetballers hebben meestal een lease auto te leen van een sponsor .Die burgemeester van Heerenveen Van der Zwam (?) een Indo ( echte vader was een Indonesier ) getuigde ook van discriminatie in die Bijbel Gordel .In Friesland had hij daar geen last van ! Goed zo Friesland !

   • Bung Tolol zegt:

    Die burgemeester van Heerenveen heet Tjeerd Jan Van der Zwan en niet Van der Zwam ( Die Bung Tolol loopt maar wat te zwammen ) Zijn moeder was een Indische en zijn echte vader een Indonesische militair .Van der Zwan is zijn adoptie vader ,Van der Zwan is vanaf 2011 tot heden burgemeester van Heerenveen en stopt ermee op 1 oktober 2023 .Dit tot grote teleurstelling van die Gemeente raad en bevolking van Heerenveen ,Tjeerd Jan is erg geliefd daar in Friesland en spreekt ook uitstekend Fries .Van der Zwan is opgegroeid in Zwolle en onderging daar veelvuldig discriminatie in het uitgaansleven .

 5. Anoniem zegt:

  Inderdaad een bewaker van de Bijenkorf verbood mij die winkel(Bijenkorf) in te gaan omdat il twee koetils had op mijn neus en 1 op mijn rechterslaap en wat nog erger was was dat ik bruin ben.”Too low class”voor die clowns.

  • Bernadette S. zegt:

   Toch hebben ze mooi gerief in de Bijenkorf. De vestiging in Amsterdam is zeer populair bij Aziatische toeristen (dus ook bij mij) omdat het …. eh nu ja in Amsterdam is en belangrijker; er is een Global Blue loket waar men als niet EU-inwoner de BTW (minus hun schrikbarende kosten) direct terugbetaald krijgt. Dat scheelt toch veel op die nieuwe Louis Vuitton tas en het is beter dan aanschuiven bij Global Blue in de vertrekhal van Schiphol of Zaventem.

   Mijn man werd aangehouden toen hij met een KitchenAid mixer naar buiten liep. De veiligheidsbeambten, een Surinaamse vrouw en een man met zuiderlijk uiterlijk, vertrouwden het niet. Toen ik erbij kwam mochten we vertrekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.