Geen financiële regeling Indische en Molukse weduwen / backpay

Er komt geen financiële regeling voor Indische en Molukse weduwen van ambtenaren of militairen die tijdens de Japanse bezetting in dienst waren van het Nederlands-Indisch gouvernement. Dat heeft staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) “na een lange worsteling en zorgvuldige afweging” besloten. Deze ambtenaren of militairen kregen van 8 maart 1942 tot 15 augustus 1945 geen of slechts gedeeltelijk salaris.   Noordhollands Dagblad
Lees de kamerbrief van van Ooijen dd 31 januari 2023

2019: Indisch Platform 2.0

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Geen financiële regeling Indische en Molukse weduwen / backpay

 1. Boeroeng zegt:

  fragment brief van Ooijen aan de Kamer, 31 jan 2023

  Oei, oei dit is een ontkenning van salarisrechten en erfrechten…. Niks te erkenning.

  • Bung Tolol zegt:

   Ha ha Mw Stein geeft wel een flinke sneer aan die instanties die profiteerden van al die subsidies en aldus de Indische oudjes in de steek lieten : Lakeien van de Nederlandse Staat ! 1) Museum Sophiahof ,Indisch Herinneringscentrum 2) Museum Malukku 3) Stichting Pelita 4) Oude Indische Platform .Tja beste mevrouw Stein er is een spreekwoord “” Wiens brood men eet ,diens woord men spreekt !”” Het was natuurlijk het reinste Judassen werk ! Oftewel Indo,s belazeren Indo,s ! 🥸😎🥸

   • Boeroeng zegt:

    De genoemde instanties doen best goed werk en het is niet hun schuld dat de Nederlandse cultuur weigert backpay-salarissen te betalen, voortgaat met een koloniale roof.
    De organisaties kunnen overheidsbudgetten weigeren, maar dan valt heel wat nuttig werk in duigen.

    • Bung Tolol zegt:

     Als je onder “” Nuttig werk “” verstaat het vullen van je eigen inkomen ja dan kan ik je begrijpen .Als je Overheidsbudgetten gaat aannemen ben je al gebonden .Mw Stein en Indisch Platform 2 zijn nergens aan gebonden ,zij wilden alleen het ONRECHT teniet doen .Wat ik niet begrijp ( Kan aan mij liggen ) Dat oude Indisch Platform schijnt nog steeds subsidie te ontvangen ,wat doen zij ermee ? ( Behalve dan het poetsen van de Staatssecretaris zijn schoenen ) 🤣😂🤪

    • Boeroeng zegt:

     Nou Bung,
     Je weet natuurlijk wel wat die organisaties doen.
     Dat is nuttig.

 2. ANTOON CORNELISSEN zegt:

  EN NATUURLIJK OOK NIET VOOR DIEGENE DIE VERDRONKEN ZIJN OP DE JUNYO MARU …..

  • Bung Tolol zegt:

   Als al die nuttige organisaties morgen de PIJP uit gaan / over de kop gaan /gesloten worden ,zal ik er geen traan om laten ! Indisch herinneringscentrum ? Museum Malukku ? Stichting Pelita ? Silvraire met zijn krakkemikkerige Indisch Platform ? Ik heb er nooit wat mee te doen gehad ,ik weet dat ze bestaan maar daar houdt ook alles mee op ! Beide musea doen zo nu en dan wat schimmige tentoonstellingen maar zij houden vooral hun hand op ( Subsidie ) Pelita had bij de oprichting een hele bom duiten meegekregen van GG Van Mook ,daarmee konden zij heel wat huizen in Nederland laten bouwen t.b.v Indische Nederlanders en ook zij staan vooraan in de subsidierij ! En wie staat ook overal voorop ? Ja juist “” Onze “” Silvraire ,wat die allemaal uitvreet ? Joost mag het weten ! Geven deze organisaties wat om die niet uitbetaalde salarissen ? Nou geen moer !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.