Koffie met lemper

Sharon Simon in Tubantia:
Mijn Indische familie zag ik minstens één keer per jaar als mijn oma jarig was. Het maakt niet uit wat voor een bijeenkomst er is, als Indische mensen bij elkaar komen is koken en eten het belangrijkste. Oma was de jarige, maar oma stond ook de hele dag in de keuken, eigenlijk zagen wij oma niet. Behalve als zij met een schaal vol pasteitjes of lempers (Indonesische rijstrolletjes) de kamer binnenkwam. Onder strenge regie, mocht er geholpen worden in de keuken. Oma werd de kamer nog wel even ingetrokken, waarna zij werd toegezongen. Verder werd er gitaar gespeeld, oude nummers gezongen en praatten wij met de tantes, ooms, neven en nichten over hoe het met studies en werk ging.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.