Excuses in de maak voor Nederlandse oorlogsslachtoffers Japanse bezetting

..

Zie de film Buitenkampers , filmpje kamp Tjideng  en het verhaal van Hans Vervoort .

trouw.nl:
Het kabinet is in gesprek met Nederlandse slachtoffers en nabestaanden van de Japanse bezetting in Nederlands-Indië over excuses. Slachtoffers en nabestaanden zijn hoopvol
Decennialang werden ze door de Nederlandse overheid nauwelijks erkend: de Nederlandse onderdanen die slachtoffer waren van de Japanse bezetting van het toenmalige Nederlands-Indië. Daar lijkt nu, met excuses in de maak, verandering in te komen.
Het kabinet voert gesprekken met nabestaanden. Die volgen op een rechtszaak die Stichting Japanse Ereschulden (Jes) aanspande tegen de Nederlandse staat. Jes eiste daarbij financiële compensatie voor de Nederlandse onderdanen die hebben geleden onder de Japanse bezetting van de toenmalige kolonie Nederlands-Indië (1942-1945). De rechter wees die eis afgelopen zomer af, maar raadde het kabinet aan om met Jes rond te tafel te gaan.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Excuses in de maak voor Nederlandse oorlogsslachtoffers Japanse bezetting

 1. P van Geldere zegt:

  Zou er dan eindelijk toch nog iets uit de bus vallen voor ons?

  • Bung Tolol zegt:

   @Zou er dan eindelijk toch nog iets uit de bus vallen voor ons ? “” Ha ha ha Pak van Geldere is de leukste thuis ! Excuses is het modewoord van 2023 ! Iedereen biedt excuses aan Iedereen ,gewoon een modeverschijnsel en excuses komen inderdaad altijd te laat ! Totaal niet welgemeend ,totaal niet relevant ,totaal misplaatst want niet gemeend ! Er kan van alles uit die bus vallen maar geen schadevergoeding ! 1 groot lachertje !! 🤡🤡😜😜

 2. aad van wijngaarden zegt:

  We leven zo lijkt het ineens in het excuses tijdperk. Excuses komen circa 70 jaar te laat. Excuses van deze regering over de Ned. Indië kwestie heeft zonder consequenties geen waarde. Alle voorgaande regeringen hebben ook niet thuis gegeven.

 3. Bernadette S. zegt:

  Binnenkort gaat men misschien verontschuldigingen aanbieden voor de vele excuses die men heeft gemaakt?

  • Bung Tolol zegt:

   Ja stel je voor dat ik iemands auto heb geleend en totaal in de prak rijd .Daarna eist die persoon dat ik die schade betaal ( terecht ) Ik weiger en laat verder niets van mij horen ! Na 20 jaar bel ik die man weer op en bied mijn excuses aan maar zonder die schade alsnog te betalen .Wat zou die man antwoordden ? Iets van dit misschien ……………………………”” Steek die excuses maar in je pantat !”” 🥸😎🥸 Excuses voor die harde taal !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.