Mail

Mail 1
In 1954/1955 speelde een bewoner in het pension de platen van Doea Melati met het lied Kota Ambon en ook die van Waarom huil je toch nona manis. Wie weet de naam van de zanger uit het laatste lied ? Ik hoop dat iemand het nog weet. Graag reactie op indisch4ever.
Hartelijk dank.

Mail 2
Weet iemand of deze panden aan de Regentesselaan (nr 3 t/m 9) in Den Haag een Indische geschiedenis hebben? Zijn het huizen waar verlofgangers verbleven?  Alle tips zijn welkom. 
Cor Speksnijder Den Haag

Mail 3
De Historische Vereniging Den Dolder zoekt contact met mensen die tussen ca. 1958-65 in contractpension De Hulshorst in Den Dolder zaten. We weten dat hier o.a. de volgende families hebben gezeten: Velsink, Bojoh, de Graaff, Wattimena, Van Swieten, Tauran, Betke, Frederiks(z), Reinders, Dekker, Dotulung, Goard, Harrebomée en Smith.

Wilt u uw herinneringen delen met onze historische vereniging? We willen graag een artikel voor ons blad hierover schrijven. Zo hoorden we hoe belangrijk de warung kliling van mijnheer Van Polanen Petel was. Een VW bus die wekelijks langs kwam. Bij welke pensions verkocht hij nog meer? Waar woonde dhr. Van Polanen Petel? Wat kocht u bij hem? Hoe zag u leven in De Hulshorst er uit? Wat kan u zich nog herinneren? We horen het graag van u.

In 1960 werd ook een nieuw appartementencomplex gebouwd in Den Dolder voor mensen met Indische roots: Pelita. De appartementen waren heeel klein, maar mensen waren gezellig onder elkaar en de lokale kinderen herinneren zich hoe lief de bewoners waren en hoe anders het er rook. Mocht u herinneringen aan Pelita in Den Dolder hebben, dan horen wij dat ook graag.
Ankie Keizer secretaris@historischeverenigingdendolder.nl

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mail

 1. Ferouge Roy zegt:

  Antwoord op de vraag in eerste mail.
  Het nummer “Waarom huil je nog etc. nona manis” is door de jaren heen door vele Indische artiesten gezongen.
  De oudste opnamen zijn van Ann Wairata and her New Amboiners en die van Rudi van Dalm and his raindrops. Op de radio was wekelijks een programma met een optreden van Rudi Wairata en zijn Mena moeria minstrels met zang van Ming Luhulima die dat nummer ook zong.

  • Bernadette S. zegt:

   Mijn mama, die indertijd langere tijd in Ambon doorbracht door het werk van mijn vader, kent het wel maar als een Engelstalig liedje waarin wat Bahasa Melayu / Ambon werd gebruikt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.