Indonesië actueel

** Toeristen dobberen in zee na zinken boot in Indonesië. Zie de video
** Wat is belangrijker? Een school of een moskee
** COVID-19-voorwaarden bij binnenkomst in Indonesië
** Garuda vaker van Schiphol naar Jakarta. KLM minder.

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

3 reacties op Indonesië actueel

 1. Het Mohammadaanisme in Indonesia is erg gecompliceerd. Na dat ze terein gekregen hebben bij de uiroeing van de Communisten(PKI) met hulp van de Amerikanen door genoside van het vermoorden van ongeveer 3 millioen verdachte communisten zonderd vorm van process. Het Mohammadanisme is in 2 groepen mensen verdeeld, de fanatieke en fundamentale Mohammadanen onder leiding van hun ulama’s uit Arabie en Midden Oosten. En die van minder fanatisme wegens de invloed van het Javanisme en Hindhuisme. De Politie Commandant is een Protestant en geboren in Ambon. De net afgeretreden Leger Commandant (TNI)was een Rooms Katholiek maar wegens sexuele (huwelijk) redenen bekeerd in het Mohammadanisme. De tegenwoordige presiden is van de 2de groep.Daarom is de komende verkiezignen in 2024 erg belangrijk en kan vataal zijn indien de 1ste groep de winnaar is die een Mohammdaanse staat wil oprichten.

 2. Bernadette S. zegt:

  Over de vluchten; ik krijg de indruk dat steeds meer mensen kiezen voor de Aziatische maatschappijen. Niet alleen Europeanen die tegenwoordig vaak voor Qatar Airways, Etihad, Emirates, Singapore of Turkish Airlines kiezen. Ook Amerikanen op weg naar hun thuisland stappen vaak af van United, Delta of American Airlines en gaan voor de Japanse of Singaporese maatschappijen.. Een betere prijs-kwaliteit verhouding doet veel.

  • Bernadette S. zegt:

   Als ik spreek vanuit eigen ervaring: In economy class maakt het niet zoveel uit. Tenzij men echt alleen de eigen taal spreekt. Dan zou ik tussen Europa en Indonesië gewoon de goedkoopste nemen met een overstap van circa twee uur, meestal is dat Turkish Airlines. Laten we eerlijk zijn; het is altijd redelijk afzien, men moet gewoon proberen de middelste stoelen in een rij te vermijden en er het beste van maken. De directe vlucht van Garuda is wel gunstig maar ik vraag me af waarom velen er zo lyrisch over zijn. Ik ben helemaal niet blij als de stewardess een baby opneemt en begint te sussen; ik heb liever sneller mijn drankje.

   Voor business class is er wel een redelijk groot verschil. Alhoewel ook daar Turkish Airlines meestal goedkoper is, is hun business class vlucht op het Europese continent gewoon inferieur te noemen. Het is leuk dat men een kok aan boord heeft maar de stoelen zijn wat te vergelijken met die van KLM van 20+ jaar geleden; de brede lederen versies. Als men echt wil slapen én goed wil eten tegen een ‘acceptabele’ prijs, zijn de drie maatschappijen uit het Midden Oosten de beste keuze. Vooral Qatar’s Dreamliner heeft een zeer goede indeling en de maaltijden en bediening zijn superieur. De business class lounge in Doha is ook zeer goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.