Boeken

Op donderdag 23 maart 2023 vindt de boekpresentatie plaats van Vlucht in de werkelijkheid. Tot die tijd licht Patrick Wouters regelmatig een tip van de sluier op met wetenswaardigheden over zijn eerste boek.

Patrick Wouters:Vlucht in de werkelijkheid kent een lange ontstaansgeschiedenis. Hoewel ik me er pas in 2007 toe zette om een omvangrijker verhaal te schrijven, dateren sommige tekstfragmenten uit de jaren negentig van de vorige eeuw (!).
Na mijn tweede rootsreis naar Indonesië (1993) schreef ik drie reisverhalen voor het Indisch maandblad Moesson. Daarop voortbordurend maakte ik een reconstructie van mijn Indische familiegeschiedenis.

 Boekscout.nl:
Voor den Oost- Indiën en Batavia getekend, Het vergeten verhaal van de mennekes – De historie der 23.400 Belgische vrijwilligers in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger 1816 -1930
auteur: Jaak Henri Poortman

Alma’s dochters. Een verborgen familiegeschiedenis   Auteur: Jutta Chorus
Ze leefden naast Aletta Jacobs, Marga Klompé en de Dolle Mina’s. Maar in het dagelijks leven van Alma en haar dochters bleven mannen het middelpunt van het universum. De vrouwen mochten al dankbaar zijn dat ze hun satellieten waren. Hun bloei bleef, zoals een van hen zegt, ‘in het verborgene’.
Historiek :
Het Nederlands-Indië waar Alma Bimmermann besloot te blijven was een pioniersmaatschappij – hard, maar ook vol mogelijkheden. Zij had haar jeugd, haar durf en haar onderwijsakte. Nu moest ze de weg…

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Boeken

  1. Boeroeng zegt:

    NRC : Bij toeval stuitte Jutta Chorus op vijf bijzondere vrouwen uit één familie. Ze laat zien hoe zij probeerden hun dromen na te streven in een tijd waarin dat voor vrouwen niet vanzelfsprekend was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.