Oranjekeeper (19) brak nek bij zwaar auto-ongeluk: ‘Normaal huil ik nooit, maar toen veel’

Dani van den Heuvel (19) brak zes maanden geleden bij een zwaar verkeersongeluk tijdens een trainingskamp van het Nederlands elftal onder 19 zijn nek en vreesde voor zijn leven. De doelman van Leeds United moest maandenlang revalideren, maar heeft inmiddels de draad weer opgepakt en staat, na een mentaal zware periode, weer op het veld. ,,Normaal huil ik nooit, maar toen veel.”  pzc.nl

In Indonesië wordt geprobeerd hem over te halen Indonesisch staatsburger te worden, zodat hij in Indonesië kan voetballen. Zie deze site.
Zijn oma is Indisch. Geboren in 1948 te Soerabaja, van een KNIL-vader, die met vrouw en 3 kinderen augustus 1950  naar Nederland ging met de ss Ranchi , de zgn ooievaarsboot.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Oranjekeeper (19) brak nek bij zwaar auto-ongeluk: ‘Normaal huil ik nooit, maar toen veel’

 1. Bernadette S. zegt:

  De Koreaanse coach van het Indonesisch elftal is zeer ambitieus. Ik weet niet exact wie de 7 (zeven!) jongeren zijn die men wil aanzetten tot naturalisatie, maar het zijn volgens de site Bola o.a. Justin Hubner die in Engeland speelt, Rafaël Struick van ADO Den Haag en Ivar Jenner van FC Utrecht.

  Ik hoop wel dat de jongens beseffen dat een dubbele nationaliteit voor volwassenen in Indonesië verboden is en men dus (tussen de 18e en 21e) een keuze dient te maken en de andere nationaliteiten verliest.

  Een video waarin de trainer zijn ambities uitlegt:
  https://www.vidio.com/watch/7148239?utm_source=embed&utm_medium=VidioLogo

  .

  • Bung Tolol zegt:

   Tja ,Wat moeten die jongens nou ? Ze spelen nu in hoogstaande ,sterke competities .Dus opteren voor de Indonesische nationaliteit en dan deelnemen aan die Indonesische Mini Mouse voetbalcompetitie ? Schieten zij geen donder mee op en dat Indonesische voetbal elftal ook niet ! Wat dan ? Nou wel de Indonesische nationaliteit verlenen ( Kan niet anders ) maar laat ze gewoon bij hun Europese clubs en roep ze op als het Nationale team van Indonesia moet spelen .Zo doen veel landen het ! Marokko speelt met bijna alleen spelers uit de Europese competitie ,vooral uit Nederland t.w. Amrabat ,Zijech ,Mazzaraoui en nog vele anderen ! O.K Marokko erkent wel dubbele nationaliteit .Nederland speelt ook voornamelijk met spelers van buitenlandse clubs ,want die Nederlandse voetbal competitie is eigenlijk ook een Mini Mouse competitie .Ik hoop van ganser harte dat Indonesia eens hoge ogen gaat gooien op voetbal gebied ! Forza Indonesia !

 2. Bernadette S. zegt:

  Ik weet heel weinig van voetbal en ken de clubs niet waarvoor zij nu spelen. Maar ik denk dat men bedoelde dat deze jongeren niet ‘in’ maar ‘voor’ Indonesië zouden gaan spelen? Ik neem aan dat ze dan bij hun clubs zullen blijven maar opgeroepen worden bij wedstrijden van het Indonesische nationale team. De volgende zijn al volgend jaar, behalve de Asian Cup (cf. Mr. B: de Aziatische versie van het EK 🤷🏽‍♀️), is hier dan een wereldkampioenschap voor hen jonger dan 20 jaar.

  Voor een land dat zo groot is en waar het voetbal zo populair is, is het wel wat vreemd te noemen dat men internationaal redelijk slecht presteert; zelfs aartsvijand Maleisië doet het vaak beter. Nu ja, men heeft zich wel geplaatst voor de Asian Cup (in 2023 of 2024) in Qatar. En de pers is redelijk lyrisch over de Koreaanse coach.

  • Bung Tolol zegt:

   De meeste voetballers met Indonesische roots ,spelen wel degelijk voor Indonesische clubs en wonen ook daar .Heeft die Indonesische Bond dit verandert ? Heel verstandig ! Voor hun nationale elftal weet ik maar 1 hele geschikte kandidaat ! Wie ? Robin van Persie toevallig ook met Indonesische roots en zowat aanbeden als God in Indonesia .Als assistenten zou ik meesturen Simon Tahamata en Johnny Heitinga ,ook allebei met Indonesische roots .Uiteraard moeten Robin en Johnny een spoedcursus Bahasa Indonesia ondergaan ,Simon Tahamata hoeft dat als Orang Maluku niet meer .Verder wemelt het in Nederland van de voetballers met Indonesische roots moet allemaal lukken dus .Kijk al uit naar die W.K finale voetbal Nederland -Indonesia over 16 jaar in Ibu kota Amsterdam ! Aan de Linkerkant hebben wij het Indonesische elftal met allemaal Indo,s en Molukkers geboren in Nederland en aan de Rechterkant hebben wij het Nederlands elftal met allemaal Surinamers ,Turken en Marokkanen geboren ook in Nederland .Waar zijn die “”Echte”” Indonesiers en Hollanders dan ? Die zitten voor de T.V zich vol te vreten met spekkoek en onde onde en zich lam te zuipen aan Parbo en Bintang Bir .🤣😎😜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.