Indisch en Moluks immaterieel erfgoed

Versterking Indisch en Moluks immaterieel erfgoed in Nederland is een programma van vfonds met steun van het ministerie van VWS.

Doe een aanvraag
Deze regeling is speciaal bedoeld om het immaterieel erfgoed van de Indische, Molukse en Papoea gemeenschappen in Nederland zichtbaarder te maken, te versterken, over te dragen, te behouden ofwel te borgen.

Daarbij gaat het niet over tastbare dingen zoals objecten in een museum, maar over levend erfgoed zoals rituelen, vieringen, sociale tradities, eetgewoonten, symboliek of een bijzonder ambacht. Allemaal dingen die plaatsvinden in een bepaalde gemeenschap, bij iemand thuis of tijdens bijeenkomsten in een vereniging. Erfgoed dat met de tijd mee kan veranderen.

Heb jij een goed idee om immaterieel erfgoed door te geven? Dan kun je hiervoor een aanvraag indienen bij vfonds. Op de pagina ‘Aanvraag doen’ vind je alle inhoudelijke toelichting, uitleg van de deelregelingen en de voorwaarden. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, maken wij gebruik van een zogenaamde ‘quickscan’. Door deze in te vullen ontdek je of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Zo ja, dan kun je direct een account aanmaken om toegang te krijgen tot het aanvraagformulier.
De regeling treedt in werking vanaf 1 december 2022 en loopt tot en met 30 juni 2024.
Indisch en Moluks immaterieel erfgoed

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.