Waarom de voormoeder soms een moordenares was

Voormoeders zijn helemaal hip, en daar zit iets goeds in.
De aandacht voor de vrouwen die lang minder tot niet zichtbaar zijn geweest.Dan hoop ik ook op werkelijke aandacht, in de diepte en in de breedte, zodat we de beste kans maken om voormoeders te leren kennen.
Dus geen idealisering met terugwerkende kracht.

Gif ingeven
De schrijfster Annie Foore publiceerde in Indische huwelijken (1887) het verhaal ‘Geketend’. Hierin vergiftigt Marie de man met wie ze samenwoont en met wie ze kinderen heeft. De reden: ze heeft gehoord dat Henri – zo heet hij – de kinderen van haar wil afnemen en naar Nederland sturen. Zij moet dan maar zien waar ze blijft. Marie beseft dat ze dan haar kinderen voor altijd kwijt zal zijn.Dus ze bedenkt een oplossing.Ze geeft Henri gif in. Niet zomaar gif, maar precies dat gif dat nodig is om een koorts te verwekken.Tijdens de koorts trouwt hij met Marie – dat heeft ze zo weten te regelen. Nu heeft ze wettelijke rechten.  Indische Schrijfschool

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Waarom de voormoeder soms een moordenares was

  1. Het is nooit besproken over het seksuele leven van een paar omdat het onbeschaaft en onzedelijk beschouwt wordt.Terwijl een man meestal meer verzadigd is met een inlandse vrouw dat niet”betjek” is dan een Eurpeesche vrouw . En allle standen wil doen voor de man en nooit zal zeggen “ik ben geen hond” enz..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.