Indonesische Oranje-supporters beschimpt: ‘VOC zou trots zijn’

Bron van de foto.
Er waren afgelopen weekend zo’n drieduizend Indonesische supporters van het Nederlands elftal aanwezig bij het zogeheten ‘Oranje Indonesië Festival’ in hoofdstad Jakarta. Sommige Indonesiërs zijn niet blij met deze landgenoten. Bij het festijn, dat werd georganiseerd door de KNVB, konden Indonesische Oranje-liefhebbers de WK-wedstrijd tegen Ecuador bekijken op grote schermen. Ook waren er optredens.    dekanttekening.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Indonesische Oranje-supporters beschimpt: ‘VOC zou trots zijn’

 1. Boeroeng zegt:

  Oranjegekte in Indonesië.
  Leuk toh ???
  Natuurlijk is er altijd wel iemand te vinden die ‘moppersmurft’

 2. Boeroeng zegt:

  De late avond van 29 november 2022
  Te Ambon viert men de overwinning van Nederland op Qatar

 3. Bernadette S. zegt:

  Die titel van dat eerste artikel was vanzelfsprekend ‘clickbait’. Zelfs als één anonieme twitteraar er een absurde opmerking over maakt, is er helemaal geen beschimping van de ‘Oranje fans’. Dit is weer een beetje koren op de molen van diegenen die denken dat de gemiddelde Indonesiër zoveel problemen met de geschiedenis zou hebben en dat de Nederlander hier daardoor zo impopulair zou zijn. Pure verzinsels.

  Hier zijn de meeste voetballiefhebbers fan van een buitenlands team. Of er nu een club zoals Barcelona, Bayern München of Chelsea een belangrijke wedstrijd speelt, of er een landentoernooi plaatsvindt, men ziet altijd wel mensen in de shirtjes of met shawls van hun favoriete team en op veel plaatsen worden de wedstrijden uitgezonden. De Indonesische teams hebben eigenlijk veel meer actieve fans in de 8 tot 14-jarige leeftijdsgroep.

  Het is wel jammer dat de wedstrijden in Qatar redelijk laat gespeeld worden. De shopping malls sluiten om 22.00 uur en men moet dus naar een (rokerige) bar om daarna nog te kunnen kijken. Op TV hebben we 300+ kanalen en geen enkele zendt de wedstrijden live uit. Officieel wel via SCTV en Indosiar maar die worden dan door de kabelprovider geblokkeerd. Streaming van BBC/NPO/VRT/… is alleen beschikbaar voor diegenen in het betreffende land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.