Vele doden bij aardbeving Indonesië 

update Telegraaf: Het dodental door een aardbeving op het Indonesische eiland Java loopt snel op. Volgens de jongste cijfers van de autoriteiten gaat het om zeker 162 slachtoffers. De beving had een kracht van 5.6 en was voelbaar in onder meer de hoofdstad Jakarta.

In de Indonesische provincie West-Java zijn maandag zeker 56 doden gevallen na een aardbeving met een kracht van 5,6. Ook vielen er voor zover bekend zevenhonderd gewonden, zo meldt een woordvoerder van de lokale autoriteiten aan persbureau AFP. Volgens de gouverneur van de provincie blijft het dodental de komende tijd hoogstwaarschijnlijk stijgen, omdat hulpverleners sommige getroffen gebieden niet kunnen bereiken vanwege aardverschuivingen.  NRC

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vele doden bij aardbeving Indonesië 

  1. Eigenaardig is dat Cianjur niet dicht een berg ligt en ver van de zee.Dus de aadschuiving moet van ander de aarde gebeurt zijn.

  2. Bernadette S. zegt:

    Dat zegt zeer weinig natuurlijk; Indonesië als geheel ligt aan de weerszijden van de zogenaamde “Pacific Ring of Fire”, een zeer seismologisch actieve zone, waar verschillende tektonische platen elkaar ontmoeten met als gevolg een groot aantal aardbevingen en vulkanen. Het kan dus bijna overal gebeuren.

    We waren net in het station van de LRT (sneltram) aangekomen en voelden alles beven. De trein arriveerde maar er werd ons gevraagd uit te stappen en het station te verlaten; men moest eerst alles controleren en dat kon uren duren.

  3. Boeroeng zegt:
  4. Bernadette S. zegt:

    Men heeft het hier al over meer dan 200 slachtoffers, met name kinderen. Heel erg. Dat komt ook omdat er daar nogal wat pesantren zijn, dat zijn Islamitische kostscholen. Die komen om de zoveel jaar slecht in het nieuws; veel van de gebouwen zijn in slechte staat, en als er brand o.i.d. uitbreekt kunnen de kinderen niet wegkomen omdat er nauwelijks nooduitgangen zijn en alles op slot zit. En na de publieke verontwaardiging verandert er niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.