als tv je vertelt dat je niet echt een Nederlander bent

NRC :
Anti-Aziatisch racisme Anti-Aziatisch racisme wordt gevoed door de manier waarop Aziaten op tv worden uitgebeeld. Hanky Panky Goodbye is een documentaire die dit aan de kaak stelt, zoals ook het boek en de voorstelling De Bananengeneratie. „Door die grappen word ik ook als grap gezien.”

Roosmarijn Wind droeg vroeger een zonnebril, „zodat mensen mijn ogen niet zagen”. De actrice werd op school gepest om haar Zuidoost-Aziatische uiterlijk. „Ik dacht: wat is anders aan mij? Zijn het mijn ogen? Misschien dit eens proberen.” De actrice maakte Hanky Panky Goodbye, een korte documentaire over anti-Aziatisch racisme, die woensdag op NPO3 komt, en nu reeds online staat. „Ik hoop dat ik met deze documentaire andere Nederlandse Aziaten kan helpen. En dat mensen die je uitschelden op straat beter beseffen wat ze aanrichten.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op  als tv je vertelt dat je niet echt een Nederlander bent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.