Gemeenteraad Groningen wil 15 aug-herdenking opzetten

omroep Groningen:  De gemeenteraad heeft woensdagavond het College opgeroepen om onderzoek te doen naar een jaarlijkse herdenkingsdag op 15 augustus voor de slachtoffers in Nederlands-Indië.
De motie voor een jaarlijkse herdenkingsdag werd ingediend door raadslid Els van der Weele van de PvdA. Haar beide ouders maakten de verschrikkingen van de oorlog mee in één van de Jappenkampen. “Op 4 mei, op Nationale Dodenherdenkingsdag, is het twee minuten stil in Nederland”, vertelt Van der Weele van de PvdA. “We herdenken dan de slachtoffers die om het leven zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en bij recentere militaire conflicten. De Tweede Wereldoorlog ging in de Oost echter nog door. Pas drie maanden later, op 15 augustus, capituleerde het Japanse keizerrijk. Ondanks de Nationale Herdenking op 15 augustus is er maar weinig aandacht voor deze geschiedenis.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.