Tong Tong Fair 6 september 2022

Verslag en beelden: Ellen

Om 13.00 uur op het Tong-Tong-Podium de band Nusantara Beat, een groep die zich sterk verbonden voelt met hun roots en cultuur.

In de Rotonde speelde de Blackwings, met invaller Eddy Chatelin. Swingende muziek, waar graag op werd gedanst.

Ondertussen was het een drukte van belang in de Studio. Al ruim voor tijd waren de stoelen bezet, de gangpaden vol en ook buiten de zaal stonden de mensen rijen dik. In afwachting van Yvonne Keuls en Wieteke van Dort en hun verhalen en zang over hun en onze Indische Moeders.

Verder was het weer een overvol programma, met o.a. Yayasan Sasana Budaya, klassieke dans en muziek uit Magelang, op het podium, GenTalks in de Studio met o.a. René de Pruyssenaere die over zijn zoektocht naar zijn voorouders vertelde Op het podium het nieuwe programma van Erwin van Ligten met drummer Victor Lekranty, zangeres Shunya Deva (Julya Lo’ko, Cindy Smits en Arnaud Kokosky Deforchaux. Van Ligten vertelde nog een verhaal over zijn eerste instrument, de ukelele van zijn vader. Zijn vader had in de ukelele een ‘ondeugend’ plaatje geplakt……

In de studio was Djam Boekoe, ‘Getuigen en Tijdgenoten Live’ met Eveline Buchheim, Fridus Steijlen en Stepahnie Welvaart i.s.m. NIOD in het kader van het onderzoek Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië 1945-1950

En ondertussen werd er buiten al gewacht op het laatste programma-onderdeel in de Studio, een gesprek met Hetty Naaijkens over haar geplande nieuwe documentaire ‘Indoos’ (werktitel). Na wat technische problemen kregen we toch nog de teaser te zien.

Al met al was het weer een interessante en gezellige dag, waarbij ik heel wat programmaonderdelen niet heb gezien. Helaas moet je keuzes maken. Ga ik daar kijken of ga ik lekker een hapje eten…….

Foto’s en filmpjes zijn https://photos.app.goo.gl/wpwai9XHufWuL9C29 te zien!

Dit bericht werd geplaatst in diversen, TTF 2022. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tong Tong Fair 6 september 2022

 1. Rob Alberts zegt:

  Mooi verslag!

  Vriendelijke groet,

 2. vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

  Mijn moeder (92) ging met haar 3 dochters naar de TTF. Voor het eten hoef je het niet te doen, het is druk, lange rijen wachtenden en daar ben ikzelf één van, bij Des Indes op het Lange Voorhout ben je weliswaar goedkoper uit maar daar krijg je geen echte lemper , laat staan dat ze weten wat dat is.

  Uit gewoonte deed ik bij binnenkomst mijn mondkapje op, maar allengs bemerkte ik dat ik de enige was, Hagenzen en zeggen de enigste was. Zelfs de standhouders uit Indonesië droegen geen mond maskers , als ze zich zo aanpasten hadden ze ook aangepaste kleding kunnen aantrekken..

  al met al. ben ik vandaag (8 september) op de TTF geweest, weliswaar kort maar het was het toegangsgeld waard. Het onderwerp was bersiap met de onderzoekers Captain en Sinke, mijn Helden, niet voor niets zijn 2 onderzoekers met koloniale achtergrond voor dit onderwerp gekozen..Zouden ze voor het Van Inhoff-schandaal ook iemand met een Duitse achtergrond kiezen ,natuurlijk niet. geef niet als de onderzoekers zich opstellen, en dat hebben ze ook gedaan. Over het resultaat valt te twisten maar de onderzoekstechnisch valt er weinig op af te dingen. ik zou het anders doen maar ik ben geen historicus van beroep, ik hou me eerzaam bezig met de verkoop van biologische tomaten in Zuid-oost azië, dat is different bier

 3. Boeroeng zegt:

  Peter, heb je nog vragen gesteld aan Sinke en Captain?

 4. vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

  Mijn vraag of vragen heb ik al gesteld. Ik was benieuwd naar de vragen die werden gesteld uit de zaal en de antwoorden van de onderzoekers. Na afloop liet ik het boek Het Geluid van Geweld signeren en heb genoeglijk van gedachten gewisseld. Tevens weer wat bekenden ontmoet.. Ik kon niet lang blijven want ik moest mijn trein halen. Het NS-personeel had beter op Zondag kunnen staken door de treinen naar Zandvoort niet te laten rijden, dat had effect gesorteerd. Maar ja, zoiets kan dan niet in NL. Brood & Spelen, nou ja geen brood.

 5. Boeroeng zegt:

  De foto is van Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.