Honderden mensen bij herdenking beruchte spoorlijnen

De slachtoffers van de beruchte Birma-spoorlijn in Myanmar en Thailand (destijds respectievelijk Birma en Siam) en de Pakan Baroe Spoorweg op Sumatra in Indonesië werden zaterdag herdacht op Landgoed Bronbeek in Arnhem. De afgelopen twee jaar kon er vanwege coronamaatregelen geen tot weinig publiek aanwezig zijn bij de herdenking. Nu kon dat dus weer wel.Veel spoorwegveteranen zijn inmiddels overleden of op leeftijd. Maar naast Jos Wessels is ook de 98-jarige Ed van der Logt aanwezig bij de herdenking. Zij legden de eerste krans. Beide heren hebben gewerkt aan de Birma Siam Spoorweg, als gevangene van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Vooral het eten was heel slecht”, vertelt Ed van der Logt, “en het werk zwaar.”    Omroep Gelderland

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Honderden mensen bij herdenking beruchte spoorlijnen

  1. Over de Burma Spoorweg weet ik niets maar de Pekanbaroe Spoorweg is NIET DOORGEZET en bestaat nu niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.