Sprekers bij Indië-herdenking in Kamer: ‘Herdenken blijft nodig’

Omkijken naar de oorlog in voormalig Nederlands-Indië, die 77 jaar geleden eindigde door de capitulatie van de Japanse bezetter, “moet dat nog?” Dat vroeg voorzitter Thom de Graaf van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 zondag bij de Indische plaquette in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. Hij gaf zelf het antwoord: “Ja, dat moet.”“Herdenken betekent willen afdalen in de geschiedenis van je eigen familie, je eigen wortels, je land, je medemensen, de beschaving”, aldus De Graaf.   wnl.tv

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.