Boeken

Ik wil de waarheid – Liesbeth Zegveld
In 2013 werd topadvocate Liesbeth Zegveld gebeld. Stel dat de Staat buitensporig geweld had gebruikt bij de beëindiging van de Molukse treinkaping in 1977, verzuimd had zijn eigen handelen te onderzoeken en bewust informatie had achtergehouden, zou zij die zaak dan voor de rechter willen brengen? Ze aarzelde niet, ondanks stevige weerstand vanuit Defensie en onbegrip van velen – ze had eerder oorlogsslachtoffers bijgestaan, en dit waren toch zeker daders? Want dat er in deze zaak onthutsend veel onduidelijk was, was zeker. In Ik wil de waarheid maakt de lezer de rechtszaak van binnenuit mee, de hoorzittingen, getuigenverhoren, reconstructies, gesprekken met deskundigen en met nabestaanden van de omgekomen kapers Hansina Uktokselja en Max Papilaja. Het gebrekkige onderzoek door de Staat werd door de rechters bewezen geacht, maar Zegveld verloor de zaak.

Voorverkoop! SENANG met de Stille Kracht
Dit kleurrijke ‘hardcover’ boek van Stichting Aliran telt maar liefst 368 pagina’s. Het is voorzien van vele illustraties en staat boordevol informatie.
Het boek is tweeledig. Enerzijds biedt het een naslagwerk over Javaans cultureel erfgoed. Elk hoofdstuk bevat vijf pagina’s aan achtergrondinformatie bij een thema. Deze zijn allemaal gerelateerd aan tradities en technieken van de helende Stille Kracht. Deze achtergrondinformatie is gebaseerd op zowel geraadpleegde bronnen als op de zienswijze van Stichting Aliran. ‘SENANG met de Stille Kracht’ is anderzijds ook bedoeld als een zelfhulpboek. Met de verzameling tradities en technieken van de Stille Kracht voor balans, biedt dit boek vele handvatten voor persoonlijke ontwikkeling …… zie ook dit.

Verschijnt komende week:

Boek Akal van  Lilja Anna Perdijk:   George Wilhelm Keller (1928) wordt geboren in Sawahloento. Hij groeit op bij zijn opa in Padang, die hem Bo noemt. Opa is een avonturier. Als Bo op zijn achtste terugkeert naar zijn ouders wordt alles anders. Met de Japanse bezetting bereikt de Tweede Wereldoorlog ook de kolonie Nederlands-­Indië, waar dan al 345 jaar de Nederlandse vlag wappert.Na de bezetting keren Indonesische vrijheidsstrijders zich vooral tegen Indo’s. Als het noodlot ook zijn familie treft, sluit de achttienjarige Bo zich aan bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (knil). Akal zal een levensreddend inzicht blijken.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

2 reacties op Boeken

  1. vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

    Uitstekend interview met de advocaat Zegveld. Ik ga morgen naar de boekhandel om dat boek te kopen. Jammer dat mevr. Zegveld nooit Bersiap slachtoffers heeft bijgestaan. Had dat onderzoek nooit gehoeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.