Ons slavernijverleden in Azië is weggelaten uit ons collectief geheugen

Luister dit interview van NPO radio 1:
We worden in Nederland steeds bewuster van ons slavernijverleden. Denk bijvoorbeeld aan Ketikoti op 1 juli, waar het afschaffen van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen wordt herdacht. Maar volgens media- en cultuurwetenschapper Reza Kartosen-Wong is onze collectieve herinnering over het slavernijverleden veel te eenzijdig. Zo wordt het Nederlandse aandeel in de slavernij in Azië vaak vergeten, vindt ook schrijver Reggie Baay. “Terwijl de slavernij in ‘De Oost’ omvangrijker is geweest en langer duurde dan in ‘De West'”, zegt hij in De Nieuws BV.

Plaatje zie ook dit boek.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ons slavernijverleden in Azië is weggelaten uit ons collectief geheugen

  1. Robert zegt:

    Inderdaad was, en misschien nog is, de slavernij in de Oost omvangrijker en van langere duur dan wij ons kunnen voorstellen, als we niet de slavernij vergeten die werd of wordt opgelegd door vele lokale heersers en “elites”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.