eeuwige bescherming graven van KNIL militairen in Moordrecht

Op zaterdag 23 juli werd er in Moordrecht een plechtige herdenking gehouden door de inwoners van de Molukse wijk. De wijkcommissie heeft overleg gevoerd met de gemeente Zuidplas, waar Moordrecht onder valt, toen bekend werd dat er graven geruimd zouden gaan worden.Op de begraafplaats aan de Middelweg en de oude begraafplaats aan de Koningin Julianastraat liggen meer dan 100 graven van oud KNIL militairen en hun vrouwen. De gemeente Zuidplas heeft de plannen voor periodieke graven van deze inwoners geschrapt en eeuwig als beschermd verklaard. Dit werd gevierd met een herdenking die in het teken stond van de eerste generatie inwoners die vanaf 1961 in de wijk zijn komen worden.  Gouwe IJssel Nieuws

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op eeuwige bescherming graven van KNIL militairen in Moordrecht

  1. Boeroeng zegt:

    Dit is heel slecht. Een etnische groep privileges geven is haat en nijd uitlokken.
    Graven worden eeuwig niet geruimd en nazaten betalen niks.

    • Bert Siap zegt:

      Joodse graven mogen ook niet geruimd worden .o.k dat zijn dan begraafplaatsen waarvan de Joodse gemeenschap de eigendom rechten van heeft niet helemaal te vergelijken met deze zaak ! Deze etnische groep bestaat wel uit KNIL militairen ,die hoe je het ook wendt of keert gevochten had voor het Nederlandse Koloniale Rijk ! Er zijn trouwens wel veel meer beschermde graven ,heeft niks met etniciteit te maken meer met hun rol in de geschiedenis .Ga maar eens kijken op de Nieuwe Ooster in Amsterdam zijn ook veel beschermde graven van geallieerde soldaten ,mogen ook nooit geruimd worden en hebben een aparte status .Wat ik er zelf van vind ? ach gun het ze toch die Molukse KNIL militairen ,ze zijn al bij aankomst belazerd en bedrogen en nu dreigen hun graven ook nog eens geruimd te worden ,het moet niet gekker worden .Goed besluit gemeente Zuidplas !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.