Onderwijl ter Sophiahof

Onderwijl ter Sophiahof:
Moluks Historisch Museum:
Museum Maluku is per direct op zoek naar een enthousiaste office assistent voor 16 uur per week. Wij zoeken iemand die ervoor zorgt dat het ‘ontzichtbare’ maar belangrijke werk zo efficiënt mogelijk gedaan wordt. Kom jij ons team versterken?

Op 1 oktober 2022 opent het Indisch Herinneringscentrum in Museum Sophiahof twee tentoonstellingen omtrent de geschiedenis van Nederlands Nieuw-Guinea. Precies zestig jaar geleden vond de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan de Verenigde Naties plaats. Een van de tentoonstellingen die op 1 oktober opent, BIAK Stories, samengesteld door beeldend kunstenaar Monique Verhoeckx en filmmaker Eddy Appels, vertelt het verhaal van een liefdesgeschiedenis op het eiland Biak in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea in de context van de dekolonisatie van dit laatste stukje Indië.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.