Gemeente Leiden: Geen aanpassingen aan  Indië-monument 

Foto: artikel Sleutelstad

De gemeente Leiden is niet van plan aanpassingen te doen aan het veelbesproken en meerdere keren vernielde Indië-monument. De Leidse Partij voor de Dieren vindt dat het monument niet ‘het volledige verhaal’ vertelt en vroeg het stadsbestuur of zij op een of andere manier meer context wil geven bij het monument.

Frans Werter, de zoon van de maker van het monument, noemde de vernielingen eerder al ‘ongepaste en misplaatste acties’. Boosheid en teleurstelling overheerst bij Werter. ‘Het is niet de intentie van dit Indië-monument om een koloniale oorlog te verheerlijken’, legde hij uit. ‘Het laat zien wat gewone Nederlandse jongens daar is overkomen. In feite zijn ze ook slachtoffer van deze oorlog. Dus de bekladders gaat met deze actie voorbij aan de intentie van dit kunstwerk.’Werter begrijpt heel goed dat het denken over de oorlog in Indië veranderd is en vindt dat ook een goede zaak. ‘Het was ook een vuile oorlog, dat mag je best benoemen. Maar mijn vader, zelf een oud- Indië-veteraan, wilde vooral laten zien wat hem en zijn maten daar is overkomen.’  Omroep West

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gemeente Leiden: Geen aanpassingen aan  Indië-monument 

  1. P van Geldere zegt:

    De mensen die zoiets bekladden zijn heel dom.Voor ons uit Indië komend is dit niet te begrijpen.Zij weten niet wat ons is aangedaan door de Jap. en later de Bersiap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.