madrotter-treasure-hunt.blogspot.com

Hallo,
Mijn naam is Henk den Toom en ik woon nu zo’n 26 jaar in Bandung. Ik verzamel Indonesische platen, cassettes en oude foto’s en blog daar over: https://madrotter-treasure-hunt.blogspot.com/
Gisteren, tijdens 1 van mijn speurtochten kwam ik deze twee foto’s tegen, dacht mischien is dit iets voor Indisch4ever?
Met hartelijke groeten uit Cihideung, Lembang,

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op madrotter-treasure-hunt.blogspot.com

 1. John de Jong zegt:

  Beste Henk, voor de oud Bandungers is dit een leuke speurtocht naar het verleden.
  Heb veel herinneringen aan Lembang.

 2. Ik heb eerst zo’n 6 jaar door heel Bandung gewoond, Buah Batu, Hegar Manah, Sukajadi, Kebon Jati, elk jaar werd de huur verdubbeld want, tsja, bule he 🙂 Dus we bleven verhuizen, en de stad ging in snel tempo achteruit, de verkeers gekheid, de vervuiling, de kapotte wegen…. Dat had veel te maken met het wan beleid van oud burgemeester Dadah Rosada die nog altijd gevangen zit in het luxe verblijf voor corruptors hier in Bandung, Suka Miskin, omdat hij het potje bedoeld voor projecten voor de aller armsten had leeg geroofd (terwijl hij al obsceen rijk was geworden door verkoop van bouwvergunningen, speciaal in gebieden waar nu juist niet gebouwd mocht worden, natuur reservaten, belangrijke water catchment area’s in Lembang, Dago en de Punclut area wat met echt heel veel geweld gepaard ging en waar we dus de jaarlijkse overstromings ellende aan te danken hebben en Bosscha Observatorium dat niet goed meer functioneerd door de licht vervuiling van de luxe illegaal gebouwde villas daar) en de enorme influx van mensen uit Midden en Oost Java, Sumatera etc. …. We konden toen een leuk stukje grond kopen in Cihideung, Lembang, midden in de Taman Bunga, zo’n 20 jaar geleden, heel veel geluk gehad want dat is nu echt niet meer te betalen, mede expats verklaarden me voor gek, veels te ver weg van de stad!!!! Nu wil iedereen hier wonen 🙂 En het blijft heerlijk hier, maar ook hier veel veranderd, de tijd dat je een king cobra van haast 3 meter tegen kwam in de tuin is wel voorbij, de kolibri’s zie je ook niet meer en de Jalan Sersan Bajuri is geen klein donker weggetje meer, in de weekenden en Hari Raya vreselijke files…. We hebben ook een prachtig stuk grond in Cijulang, 10 minuten van het strand in Batu Keras, daar ben ik vorige week nog geweest, gebeurd ook enorm veel daar qua ontwikkeling maar dat gaat (gelukkig) allemaal vrij langzaam nog, een paar minuten van het vliegveld(je)….

  • John de Jong zegt:

   Ja, dat allemaal komt me bekend voor. Je past je gewoon aan, zoekt mogelijkheden en gaat vrolijk verder. In de jaren 50-60 gingen mijn broer en ik meeliften met de melkauto naar Lembang. We hebben daar in de kampung bij een kennis gelogeerd. Het was zaterdagavond en de hele nacht keihard wajang golek op de radio. Van slapen kwam niets terecht. Vooral de gongs klinken me nog goed in de oren. Verder was het een leuk weekend geweest. Heb nog een kennis wonen op de Lembah Bougainville.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.