Reuzenaronskelk in bloei te Plantentuin Meise

Meise, 11/06/2022
De “bloem” van de reuzenaronskelk is vandaag 11 juni  2022 om 12:50 uur in  Plantentuin Meise opengegaan. Dit is de zestiende bloei In Plantentuin Meise sinds 2008. Het zal dit jaar ook de enige zijn! De ‘bloem’ meet 255 cm.  De bloei van de reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is een uitzonderlijke gebeurtenis omdat deze minder dan 72 uur duurt. Daarbovenop verspreidt de plant een bijzondere, rottende geur die bedoeld is om bestuivers aan te trekken in zijn natuurlijke habitat, de tropische bossen van Sumatra.   Plantentuin Meise

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Reuzenaronskelk in bloei te Plantentuin Meise

  1. A. Olive zegt:

    De reuzenaronskelk is zeer bezienswaardig alhoewel ik betwijfel dat wij hier er ooit een gezien hebben in de natuurlijke habitat van Sumatra. De observatie en geur brengen geen herineringen naar boven zoals bv de geur van kretek als je in Jakarta aankomt.
    Voor degenen die dit jaar naar Florida op vacantie gaan en de geur en smaak van de manga (H)aromanis willen beleven is er een farm in Palm Beach die meer dan 300 soorten manga’s verkopen en ook verschillende soorten sawo’s. De verkoop begint vandaag en er zijn er al 49 mensen uit Nederland geweest in de loop van de tijd.
    https://www.tropicalacresfarms.com/mangos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.