10, 19 juni Ceremoniële optocht

zondag 19 juni | Roode Steen Hoorn | 13.30 uur (gratis)
vrijdag 10 juni | Oosterkerk Hoorn | 19.30 voorbereidende workshop voor de ceremoniële optocht (gratis)
In Hoorn is een verzameling bezienswaardigheden aanwezig die sporen van de VOC dragen, zoals de haven van waar toen de schepen uitvoeren. Daar is het standbeeld van de jongens van Bontekoe te zien. Op de Roode Steen staat het beeld van Jan Pieterszoon Coen. In het Westfries Museum heb je de tentoonstelling van de VOC met objecten uit die tijd, de verhalen en wayangpoppen van J.P. Coen en anderen. Ensemble Global Gongs wil met een openlucht activiteit aandacht voor de VOC vragen door ceremoniële muziek in een optocht te spelen langs de Hoorns bezienswaardigheden. Tijden zijn veranderd: wie vroeger als helden werden vereerd worden nu met schuldverhalen beladen. Op de Roode Steen wordt stilgestaan bij het beeld van J.P. Coen; op grote en kleine gongs en handbekkens wordt muziek gemaakt afgewisseld met melodieën gespeeld op saxofoon. Een paar gedichten worden voorgedragen, versterkt door een megafoon. Twee dansers zullen Indonesische dansen uitvoeren.Aansluitend wordt gelopen vanaf de Roode Steen in een optocht van musici spelend op gongs, bekkens en trommels. De gamelanmusici worden ondersteund door musici met geïmproviseerde instrumenten bestaande uit potten, pannen en angklung, een Indonesische bamboe muziekinstrument.  Medemblik Actueel

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.