21 aug Indië-herdenking

PERSBERICHT
De Haagse Gemeenschap van Kerken organiseert in samenwerking met de Duinzichtkerkgemeente op zondag 21 augustus 2022 dertiende keer een herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Onder het thema ‘helen’ worden herinneringen van de eerste en de tweede generatie gedeeld, omlijst met muziek. We hebben bijzondere gasten uitgenodigd die ons kunnen laten zien welke stappen concreet gezet kunnen worden om het proces van helen te helpen.
De bijeenkomst begint om 16.30 uur in de Duinzichtkerk, van Hogenhoucklaan 89 (vanaf 16.00 is de kerk open). Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Terwijl de afgelopen jaren de herdenking geen doorgang kon vinden of beperkt door coronamaatregelen, hopen we opnieuw op een volle kerk.
We geloven ten diepste in de helende kracht van samenkomen en herinneringen delen en vertellen aan elkaar hoe deze herinneringen bij de eerste en latere generaties nog steeds sporen nalaat. Ook denken we na over onze huidige samenleving en onze opdracht tot verzoening.

Mede namens de werkgroep Ad van der Helm
Informatie: Ad van der Helm, voorzitter HGK voorzitter@oecumenedenhaag.nl,

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.