Mail

Geachte bezoekers van Indisch in Beeld.

Bij mijn onderzoek naar  Indische verwanten kwam ik recent en nog onbekende familietak Jung tegen. Het zijn  verwanten van mijn oma Wilhelmina Jung. Ik ben nu op zoek naar mogelijke nog levende leden van deze tak Jung.

Het gaat om afstammelingen van de volgende mensen :
Emil  Bernhard Adolph Ludwig Theodor Jung , ( broer van mijn overgrootvader Jung) Geboren te Maagdenburg ( Dtl)  8 april 1866. Deze trouwt op 10=02-1903 te Semarang met Johanna Margaretha Gerritsen . Hij is als gepensioneerd ambtenaar overleden 13 -08-1923
Uit dit huwelijk wordt  26-09 1910 zoon Adolf Emil Gerard Jung geboren. (Neef van mijn oma ) Deze was later sergeant bij het KNIL en is op 31 jarige leeftijd op 7 november 1942 gesneuveld bij Balikpapan op Borneo. Zijn naam staat in de officiële erelijst van gevallenen. In 1939 trouwt hij met Hetty Fransz welke in 1918 geboren is. In 1950 woonde zij als jonge weduwe in Batavia.  Uit dit huwelijk twee zonen Robert Leonard Jung , geboren 1940 en Hans Gerard Jung geboren 1942.
Door de woelingen in de tijd van toen verliest zich tot nog toe ieder spoor. Voor mij althans. Beide zonen , als zij nog zouden leven zijn dan net zoals ikzelf ,tachtigers maar wellicht zijn zij naar Nederland gekomen en zijn hier getrouwd ? Ik zou het op prijs stellen als iemand mij op het spoor zou kunnen zetten. Deze tak  passen precies in mijn boek Indische verwanten en ik heb de gemeenschappelijk voorouders Jung tot in de 17e eeuw teruggevonden.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groeten , Bernard Berendsen

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mail

 1. Ronald Ello zegt:

  Mijn vader kwam door fam Jung in NL in de jr70. ik ken 3de gen Jung nazaten..Jung heeft o.a. in Kamp Demak Idjo gezeten (Armen Kamp) Suikerfabriek bij Jogja.

 2. Bernard Berendsen zegt:

  Aanvulling. Er bestaat een mogelijkheid dat er van Emil Bernhard Adolph Ludwig Jung kinderen zijn uit een voor huwelijkse relatie. Et staan in de Almanak voor Nederlands Indie enige erkenningen van kinderen met Duitse namen welke in de familie Jung voor komen. Ik heb nog gen gelegenheid gehad om hieromtrent iets te vinden.

 3. vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

  Kan het zijn dat :
  – Hetty Fransz is geboren op 3/3/1918 in Semarang?
  – Adolf Emil Gerard Jung is geboren 26/9/1910 in Semarang ?

 4. Er is een Christaan Fransz geboren in Makassar en in 1962 naar Holland gegaan.En daarna geimmigreerd naar Amerika.

 5. Robert Scholte zegt:

  Familie van mijn vrouw zoekt deze familie ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.