Database Nederlandse dwangarbeiders Birmaspoorweg

Zoek in  de
Database Nederlandse dwangarbeiders Birmaspoorweg

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Database Nederlandse dwangarbeiders Birmaspoorweg

 1. Boeroeng zegt:

  Wie een naam vind in de lijsten en meer informatie zoekt, probeer het archief van de oorlogsgravenstichting
  https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/index/nt00446?activeTab=nt&sortering=prs_achternaam&volgorde=asc

 2. Glenn Gootjes zegt:

  Mijn grootvader Jan Gootjes geb. 30-04-1904 is als krijgsgevangene werkzaam geweest Birma spoorweg. Is later ook geridderd Ridder Orde van Oranje Nassau
  Ik zou graag uw informatie willen krijgen
  Mvg
  Glenn Gootjes

 3. C.E. d'Oliveyra zegt:

  Ik wist dat mijn vader daar gewerkt had en kwam vandaag voor het eerst zijn naam tegen in deze lijst, een heel erg dubbel gevoel! Voor wat betreft de staat is er tot op de dag van vandaag niets veranderd!

 4. Renée zegt:

  Het woord claim achter mijn vaders naam is meer dan een claim op smartengeld.

 5. Tjamme Kamst zegt:

  Graag een mail adres met wie ik in contact kan komen om gegevens te delen betreffende mijn vader Herman Kamst 09-10-1906 in 1942 als krijgsgevangene tewerkgesteld aan de Birmaspoorweg en bevrijd door de geallieerden aug 1945 te Saigon. Ik heb al zijn gegevens betreffende zijn staat van dienst vanaf indiensttreding en uiteindelijk eervol ontslag uit dienst in 1952. Ook kan ik niet achterhalen of er ooit smartengeld is uitbetaald. Er wordt nl in mijn familie nogal “geheimzinnig” gedaan wanneer ik over deze materie begin. Mijn vermoeden is dat het smartengeld in verleden is aangevraagd door een zwager van mij en mede namens een jongere zus. Alle info die ik nu heb van mijn vader verkreeg ik van mijn oudste zus met de mededeling dat ik niet aan mijn eerder genoemde zwager en jongere zus kenbaar mocht maken dat ik nu over de info/papieren van mijn vader beschik. Voor zover

 6. Indisch4ever zegt:

  Beste Tjamme Kamst
  adressen voor conserveren familiehistorie
  http://www.indischfamiliearchief.nl/
  http://museumbronbeek.nl/
  https://www.indischherinneringscentrum.nl/

  wbt informatie over smartegeld Birma kun je TFIR mailen.
  maar ze kunnen niet veel doen voor je, denk ik
  http://www.tfir.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.