Rob Malasch: ‘Als er gediscrimineerd moet worden, doe ik het zelf wel’

Discriminatie, als thema is het meer in de media dan ooit. Hoe gaan we er mee om? Wordt het beter? Wordt het slechter? Tijd om de tijdgeest te toetsen. Gijs de Swarte spreekt ervaringsdeskundigen en topwetenschappers over de stand van zaken en persoonlijke pijnpunten. Rob Malasch (Bandung, 1947), werkte als regisseur, acteur, choreograaf en lange […]  dekanttekening.nl
Foto is van zijn facebookpagina.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Rob Malasch: ‘Als er gediscrimineerd moet worden, doe ik het zelf wel’

 1. A. Olive zegt:

  Rob Malasch zegt dat iedereen discrimineert. Kan best waar zijn. De enige die niet discrimineert is degene die alles haat.

 2. frank lutter zegt:

  Ik ben het eens met Rob Malash voor wat betreft de juiste mindsetting om eventuele discriminatie te overwinnen maar in mijn geval was “even goed “niet goed genoeg. Je moest echt beter – of slimmer – zijn dan anderen om vooruit te komen.

 3. R.L. Mertens zegt:

  @RobMalasch; ‘iedereen discrimineert etc.’ – Iedereen maakt onderscheid; klopt! Wat is daar mis mee? Mi. niets! – Wel als het gaat met; achter stellen of uitsluiten! – In Indie; met al die etnische groepen hield je rekening mee met al die aparte eigenschappen. *Rob zei eens op deze site; daar discrimineert iedereen; iedereen! En dat klopt. En het ging gewoon goed; je ging om met ieder groep! ( of niet) Mi. gebeurd het hier(!) nu ook!

  • Peter Volkert zegt:

   Mi gebeurt dat overal, zeker hier in de VS waar ik woon.

   • R.L. Mertens zegt:

    @PeterVolkert; ‘gebeurt overal etc.’ – In Indië toen was er een wettelijk(!)art.163 van de Indische regeling: uitsluiting/achterstelling, op basis ven etnische kenmerken! Onderscheid gemaakt tussen; Europeanen – Inlanders! In 1920 nog een tussen laag: de Vreemde Oosterlingen; Chinezen, Arabieren etc. – De Inlander was rechteloos!( in zijn eigen vaderland) De Indo Europeanen, indien gewettigd erkend door (voor) vaders zaten (onderaan) in de Europese groep.( muv. de licht getinte!, die zich in die laag konden meten!) Er was ook nog; de zgn. Staatsblad Nederlander; dat waren Inheemsen, die zich met hart en ziel aan het Nederlanderschap hebben overgegeven. – Prof.W.Wertheim; de color line is horizontaal en snijdt dusdanig dwars door ieder koloniale samenleving, dat de Inheemsen in de beneden laag en de blanken in de bovenlaag blijven. Alle betrekkingen tussen de raciale groepen berusten op superioriteit en inferioriteit! – *En dan vragen sommigen zich nog af; waarom/waardoor die haat tijdens de bersiap…..

 4. Robert zegt:

  Racial discrimination, prejudice and intolerance are most difficult to eradicate from the heart whose soil has never been loosened or fertilized by EDUCATION;they grow there, firm as weeds among stones.

 5. Robert zegt:

  Little children are in a process of education, enculturation and acculturation, and will find out later what it is.It is true that when they are born and in their first years of life ,they are still pure and imbued with values of the spiritual world.

  • A. Olive zegt:

   “they are still pure and imbued with values of the spititual world.”
   What kind of mumble jumble is this? Put two little children in a room together with only one toy and see how pure they are.

 6. Robert zegt:

  This not mumble jumble, but a truth which probably is not recognized through your view of the world. We were talking about racial discrimination and not about children fighting for a toy. You might not believe in a spirit world, but I do.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.