Lof voor de loempia’s van Plein ’40-‘45

Mijn moeder was geboren in Nederlands-Indië. Ze had op verschillende plekken gewoond, waaronder in Semarang. Deze Javaanse stad is bekend om zijn uitmuntende loempia’s. Mama had het vaak over de exemplaren van straatverkoper Flip. “Ik had nooit gedacht dat ik ooit in Nederland zou wonen en zou dromen van zijn loempia’s.” In Amsterdam ken ik maar één plek waar ze loempia’s à la Semarang verkopen. Toko Ramee in de Ferdinand Bolstraat. Henk en zijn team vullen deze snack, die ze loempia speciaal noemen, met bamboescheuten, kip en Hollandse garnalen. Mijn moeder en haar huisgenoten glunderden als ik de loempia’s kwam brengen. De Westkrant

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.