Koken en jazzvertelling in museum Sophiahof

25 maart: Koken met Marc Tierolf
Achterkleinzoon Marc Tierolf bewaarde de culinaire erfenis van zijn oma Miet en legde het vast in het kookboek ‘Het Indische Kookschrift van oma Miet’. Oma Miet (Mimie Georgine van Spanje – de Liser de Morsain, Batavia, 9 februari 1900) begon in 1922 met haar cateringbedrijf. In 1958 moest Oma Miet Indonesië verlaten. Aan haar achterkleinzoon liet ze al haar recepten van de de authentieke Bataviaanse keuken na. Op 25 maart kunt u vanaf 14.30 uur kennismaken met deze specifieke keuken.


INDRA – Een vertelconcert 26 maart: Voorstelling
Vragen, heeft dat zin? Er is geen einde, geen begin.
Er is geen zoeken en geen tijd, geen beweging en geen strijd.
INDRA is een jazz-vertelling over het Javaanse jongetje Indra, dat door het vinden van een magische kris op zoek gaat naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een wereld vol verlangen, levensvragen, mystiek en de vechtkunst pencak silat ten tijde van het koninkrijk Majapahit in de 15e eeuw na Christus.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.