Bezielde dolken uit Indië even terug op Bronbeek: ‘Een kris moet eten en drinken’

In Kumpulan Bronbeek in Arnhem strijken dit weekend de liefhebbers van de kris neer. Aan deze dolken uit Indonesië in de vorm van een slang kennen mensen al sinds eeuwen magische krachten toe. Ben Eilers en Henk Jan Trip van de Nederlandse Studiegroep De Kris ( bron foto) behandelen hun verzameling met het grootste respect. Eilers: ,,Een kris leg je niet zomaar losjes op tafel. Daar gaat een heel ritueel aan vooraf.”   gelderlander.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bezielde dolken uit Indië even terug op Bronbeek: ‘Een kris moet eten en drinken’

  1. Bung Tolol zegt:

    Ja met dat op waarde schatten van krissen heb ik nogal moeite mee .Een vriend van mij was jarig en had mij uitgenodigd .Nou had ik besloten een van mijn twee zwaarden/krissen aan hem te geven .als speciaal cadeau ! Het grote zwaard in schede schatte ik op 500 euro en die kleine Buginese kris op 15 euro ,dus die kleine kris weggegeven als cadeau .Nou ben ik op gebied van krissen en zwaarden een dombo ,had natuurlijk eerst de heren Eilers en Trip moeten consulteren ! Want de waarde was precies andersom ! Dat grote zwaard was 15 euro waard en dat kleine kut krisje 500 euro ! Bukan main kreeg meteen sakit kepala ,ben maar van ellende mabok geworden !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.