Boeken

Slavernij herbezien verkent de geschiedenis van slavernij in Azië door visuele bronnen centraal te stellen. Het traditionele beeld van slavernij in Azië wordt gevormd en gedomineerd door woorden als ‘mild’, ‘schuld’ en ‘huishoudelijk’. Maar dit is aan het verschuiven door nieuw historisch onderzoek dat juist wijst op de hardere kanten en op overeenkomsten met het Atlantische slavernijverleden.   LM Publishers

Haar erenaam was moeder
is de waargebeurde kroniek van de familie Bogers en gebaseerd op onder meer brieven (uit 1918-1922 en 1957-1967), documenten, getuigenissen en interviews.
Deze familiegeschiedenis begint als de jonge Stans van Belkum in 1918 op de boot stapt en via New York en San Francisco naar Nederlands-Indië reist om zich daar bij haar man, Marius Ypeij, te voegen. Over die reis en haar leven in de Oost schrijft ze lange brieven naar haar familie, totdat ze plotseling overlijdt, haar twee jonge kinderen Hetty en Dirk en haar man achterlatend.

Nona Mas van Coby Nuruwé-Tuhuteru:
De jongvolwassen vrouw Nona, raakt door een verboden liefde in conflict met haar familie en zoekt haar heil op de Molukken. Daar doet ze een grote ontdekking die voor nog meer wrijving met haar familie zorgt. Het boek legt de bijzondere Molukse familiebanden bloot.
€ 25,– E-boekvorm is mogelijk, luisterboek is komend.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.