Indonesie actueel

** NOS:   ‘Sad Clown’ Sutinah symbolisch voor corona-armoede in Indonesië.
** Indonesiënu:    Indonesië heeft op donderdag (27/1/2022) zijn eerste museum geopend dat specifiek over de Holocaust gaat. Het museum, dat in West-Tondano (Noord-Sulawesi) ligt, is tevens het eerste Holocaust-museum in de regio Zuidoost-Azië.
**
PZC: Maryna (38) verkoopt meubels uit haar thuisland Indonesië.

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

4 reacties op Indonesie actueel

 1. Bung Tolol zegt:

  Ja Indonesie opent een Holocaust museum in West-Tondano ( Noord-Sulawesi) het eerste Holocaust -museum in regio Zuidoost -Azie en wat schijnt Israel van plan te zijn ? Israel opent een Bersiap -museum in Tel -Aviv .Het eerste Bersiap-museum in het Midden -Oosten ! Als je dus als Indo wat wilt weten over die Bersiap moet je echt wel gaan naar Tel Aviv en zeker NIET naar dat IHC in Den Haag ! 😎

 2. Boeroeng zegt:

  IHC heeft in Museum Sophiahof een kleine expositieruimte , die ze moeten delen met het Moluks museum.
  Maar in de eerste expositie was er ook aandacht voor de bersiapperiode.
  En dat willen ze nu weer doen in de nieuwe tentoonstelling van 8 februari

  De tentoonstelling begint bij de confronterende sporen van het koloniale verleden en de manier waarop die in de Nederlandse samenleving tot op heden resoneren. Middels intergenerationele familieverhalen wordt de bezoeker verder meegenomen naar de samenleving van toen met haar kenmerkende raciale, culturele en sociale geleding, de Tweede Wereldoorlog, de Bersiapperiode en onafhankelijkheidsoorlog, het gedwongen vertrek uit Indonesië tussen 1945 en 1964, de reis naar Europa en de aankomst en het ontvangst in Nederland.
  https://www.museumsophiahof.nl/wat-er-te-doen/ons-land-dekolonisatie-generaties-verhalen

  Verder is IHC medeverantwoordelijk voor een aantal internetsites…

  Ik heb de eerste expositie gezien en er was ook aandacht voor excessief indonesische geweld in de bersiap.
  Het kan altijd meer zijn, maar er is weinig ruimte.
  https://indisch4ever.nu/2019/07/12/expositie-sophiahof-vechten-voor-vrijheid-de-vele-gezichten-van-verzet/

  FIN had bij voorbaat al kritiek op de expositie dat die te weinig aandacht voor bersiapgeweldsdaden en het “verzet” noemde. Ik vemoed dat de opstellers van die kritiek toen de expositie nog niet gezien had.

  Ook de bersiapgeweldsdaden waren een vorm van verzet.
  Nu ik er weer aan denk. Er is toendertijd nooit een goede discussie geweest of je dat soort excessief geweld verzet kan noemen.

  • Bung Tolol zegt:

   Ik moet denken aan iets wat ik laatst gelezen heb : Zet een Christen ,een Jood en een Moslim samen in een kamer ,ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden ! Lachen ,gieren en brullen Maar laat nu een Zionist toe in die kamer ! Het is nu moord en doodslag ! Ik vertaal het nu naar het Indische ,Zet een Indonesier ,een Hollander en een Indo samen in een kamer ,ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden ! Lachen ,gieren en brullen ! Laat nu een Jeffrey Pondaag figuur binnen in die kamer ! En het is nu moord en doodslag ! Jeffrey beschuldigt die Indonesier van collaboratie ,want hij spreekt met die Indo en Hollander .Die Indo is volgens Jeffrey een verrader want hij spreekt met die Hollander .En die Hollander ? Dat is een uitbuiter een oude koloniaal ! Ja Ja Ja zo ken het weer meneer Pondaag slik nou maar je pilletjes weer in en ga maar tidoeren ! 😎🤣😂😜

   • Boy Marlisa zegt:

    Ik heb al zo vaak gezegd aan die Pondaag dat hij zijn pilletjes op tijd moet slikken en als die niet echt helpen, naar de psychiater om méér pillen te slikken tegen de trauma broeder moorden in Indonesië waar hij getuige van geweest was in 1965/1966..en als die niet echt helpen dan maar als laatste KCN slikken..Overigens zo tolol ben je niet Bung..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.