Boeken

De Arbeiderspers:
Tijdens onderzoek voor De Groene Amsterdammer stuitte Maurice Swirc op documenten (met de status ‘zeer geheim’), die laten zien dat de hoogste militaire leiding en de regering in Den Haag door Nederlandse militairen gepleegde oorlogsmisdaden in de doofpot stopten. Dit gebeurde onder meer door klokkenluiders te negeren en te intimideren, bewijsmateriaal te vernietigen, onafhankelijk onderzoek te traineren en via juridische constructies als de Verjaringswet. Dit brisante en onthullende boek laat gedetailleerd zien hoe groot de impact van de Indische doofpot was op onze rechtsstaat.

De Tweede Generatie,  25 interviews met Nederlands-Indische vrouwen en mannen van de tweede generatie… €17,95….dit boekje verschijnt medio januari 2022.

Demi van Hutten studeerde journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht, ze heeft de studie in 2021 afgerond. In het kader van haar studie begon ze medio 2020 aan een stage bij MIMM, als uitgever onder meer betrokken bij Pindah* Magazine.

Berichten van een dwaalster uit Indië
Ineke was vijf toen ze in een Jappenkamp werd opgesloten. In 26 brieven beschrijft ze ervaringen en onderwerpen die in haar door de oorlogsjaren gevormde leven een belangrijke rol hebben gespeeld.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Boeken

 1. vandenbroek@libero.it (1953) zegt:

  De Tweede generatie , de kinderen van….

  Voor mijn begrip. kan iemand mij vertellen waar dit boek over gaat. Over de 2de generatie of over de kinderen van de tweede generatie?

 2. vandenbroek@libero.it (1953) zegt:

  Dat is waar maar wat lees ik info bij het boek?:

  Al snel presenteerde ze een plan om Nederlands-Indische kinderen van de ‘DERDE generatie’ te portretteren, ze is zelf ook zo’n kind. Het leverde prachtige portretten op waarbij ze zelf een groot deel van de foto’s maakte.
  Dit boekje ‘De DERDE Generatie’ werd een flink succes en het succes duurt voort.

  Net als De TWEEDE Generatie is het bedoeld voor alle leden van de Eerste, Tweede en Derde Generatie die het Indisch gedachtegoed – de roots – in Nederland in stand willen houden en willen doorgeven.

  Heeft ze al een boek over de derde generatie geschreven en gaat ze nu een boek uitgeven over de tweede generatie? Wie het weet mag het zeggen.

 3. Boeroeng zegt:

  Recensie De Indische Doofpot:
  Tientallen jaren lang hebben Nederlandse autoriteiten hun uiterste best gedaan oorlogsmisdaden van Nederlandse kant in Indonesië te ontkennen, te bagatelliseren en onbestraft te laten. Daarbij werd geregeld stiekem gedaan en vaak de doofpot als instrument gebruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.