De Indische Verhalentafel

De Indische Verhalentafel:

Waarom deze Website ?:
“De voorgeschiedenis van mijn leven is de geschiedenis van mijn hart”
Geïnspireerd door de prachtige boeken “Istori Kita” en “De Lange Reis van de Poesaka” van Simone Berger heb ik het Indische verhaal van mijn familie van vader’s kant opgeschreven. Het verhaal (zie “Guus vertelt…”) begint in 1920 met de uitzending van mijn grootvader en zijn gezin naar Indië om aldaar in het onderwijs te gaan werken en het eindigt in 1958 met de gedwongen repatriëring van míjn vader en zijn gezin terug naar Nederland.

Vervolgens ontstond bij mijn vrouw Tilly en mij het plan om meer van dit soort familieverhalen te verzamelen en op één neutrale plek samen te brengen, een zogenaamde Verhalentafel, waar iedereen zijn of haar verhaal of andere informatie kwijt kan. Samen met de “verteller” hebben wij inmiddels ruim 24 verhalen opgeschreven, welke hier met andere op het internet gevonden verhalen zijn samengebracht.

Onder meer… deze pagina: https://de-indische-verhalentafel.online/home-1/deverhalentafel/

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.