4 dec in Museum Sophiahof, presentatie Indocomics

Museum Sophiahof 
Begin 2022 verschijnt ‘Indocomics. Stripkunst, stripmakers en Indië/Indonesië’ van publicist en cineast Ruud den Drijver en historicus Tom van der Geugten. Zij zijn op 4 december in Museum Sophiahof om onder andere te vertellen hoe het gedeelde verleden van Nederland werd verbeeld in stripverhalen. Peter van Dongen is speciale gast.

Het boek gaat over strips van makers met een Indische achtergrond. Denk hierbij aan Rampokan en Familieziek van Peter van Dongen, Iris en Student Tijloos van Thé Tjong-Khing, Professor Palmboom van Dick Briel, Delgadito van Paul Teng, Apache Junction van Peter Nuyten en Taxi! van Aimée de Jongh. Maar ook over de opbloei van indocomics in Nederland vanaf de jaren 1960 en over de bijzondere inhoud, vorm en stijl van deze stroming.
Want vanuit welke perspectieven werden deze strips gemaakt?

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.