‘Mijn vrouw zat in dezelfde bus als ik’

Ik heb in een jappenkamp gezeten in Nederlands-Indië. Via Nieuw-Guinea ben ik naar Nederland gevlucht,’ vertelt meneer Drijsen, die de afgelopen week 60 jaar was getrouwd met mevrouw De Boer. ‘Eenmaal in Nederland aangekomen, moest ik altijd met de bus naar Utrecht vanuit Breukelen.’ In die bus zat meneer Drijsen toen er een oudere vrouw in stapte. De heer Drijsen was goed opgevoed en bood de vrouw zijn plek aan. ‘Ik ga niet op een plek van een kleurling zitten!’ riep de oudere vrouw. Drijsen: ‘Een meisje in de bus werd daarop zo boos op die vrouw. Later heb ik haar bedankt dat zij voor mij was opgekomen. En nu is zij nog steeds mijn vrouw.’
De Krant Nieuws

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘Mijn vrouw zat in dezelfde bus als ik’

  1. Winnie Leijs-Gijsing zegt:

    Beste Eric! Wat leuk om dit te lezen! Jullie van harte gefeliciteerd! Sinds tante cootje ( de Boer) er niet meer is, zijn wij elkaar uit t oog verloren. Wij wonen nog steeds in Soest. Mijn broer Carl is in juli overleden.
    Jullie zien er nog patent uit!
    Ik wens jullie nog vele mooie jaren samen in goede gezondheid!
    Hartelijke groeten , Winnie Leijs-Gijsing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.