26 sept Indische Literaire Salon met Philip Dröge, Nijmegen

Bestsellerauteur Philip Dröge is zondag 26 september te gast in de Indische Literaire Salon. De bijeenkomst in het Oud Burgeren Gasthuis (kapel) aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen begint om 13.00 uur. Entree 5 euro. Presentatie is in handen van Peter van Riel.
Aanmelden verplicht  via steunpuntnijmegen@pelita.nl

De tweede aflevering in het nieuwe seizoen van de Indische Literaire Salon biedt veel moois voor belangstellenden in Indische literatuur en tweede generatie. Als voorgerecht een inleiding door Marcel van Kanten, die met zijn boek ‘Wortelzucht. De geschiedenis dat ben ik’ indruk maakte. Daarna ruim baan voor veelschrijver Philip Dröge.
Dan is er nu zijn nieuwe boek van ruim 400 pagina’s, met nog eens 40 pagina’s verantwoording. En dat laatste siert de schrijver: zijn zorgvuldigheid. Losjes, soepel en als een reisverslag opgebouwd zet hij in Moederstad. Jakarta, een familiegeschiedenis uiteen hoezeer zijn eigen afkomst is verbonden met de Indonesische hoofdstad. Hij weet in elk klein detail sporen van het verleden te vinden. Want wie Jakarta wel eens bezoekt weet hoeveel moeite je moet doen om iets van geschiedenis terug te vinden. Daar is dikwijls veel verbeelding voor nodig, en die heeft Dröge in hoge mate, en veel humor bovendien. brugnijmegen.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.