Wat er gebeurde op de koempoelan

Vilan van de Loo:
Er was muziek, een tenor, een rapper (Garuda) en een krontjongspeler op Youtube-filmpje.Er waren uitstekende koekjes en lumpers.
Er was een vendutie, bijna kocht ik een dubbele Chinese wierookbrander die heel oud was, maar ik werd bang omdat ik dacht wat zit er eigenlijk diep-diep in en wanneer komt dat eruit, zeker als ik slaap, nou beter van niet. U ziet, van binnen ben ik een muis.
De hutkoffers die nog uit Indië waren gekomen, bleven buiten de vendutie, die had ik wel graag gekocht. Een mevrouw droeg gedichten voor. En ik mocht ook wat zeggen, over het KNIL.   

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wat er gebeurde op de koempoelan

  1. Jan A. Somers zegt:

    Ik heb mijn herinneringen aan bezetting en bersiap toegestuurd naar de dekolonisatiecommissie (ooggetuigen), 41 pagina’s. Ik denk niet dat ze er iets mee doen, het zal wel beperkt zijn tot kommen en kwel. Hetzelfde met de drie interviews die mij zijn afgenomen. Staan in databases te verpieteren. Ik doe maar niet meer mee, wordt er ook een beetje te oud voor.
    “https://www.indischeschrijfschool.nl/waarom-is-er-geen-cultureel-indisch-museum/” Waar is Nusantara gebleven? Onderdeel van de voormalige Delftse opleiding tot Indisch ambtenaar? Wat waren de reacties op dat verdwijnen uit Indische kringen? Is er protest geweest uit ‘ons vertegenwoordigende’ vooraanstaande Indische personen? Wat was dat een gezellige, rommelige verzameling van van alles en nog wat, ook uit het gewone Indische huishouden. Je was daar gewoon een beetje thuis. Natuurlijk naast de echt wetenschappelijke verzameling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.