Nog te zien, expositie: 70 jaar Indisch Gemert 

Tot september is een expositie van 70 jaar Indisch Gemert in het gemeentehuis te bezichtigen. De komst van 120 Indische gezinnen naar Gemert was van grote invloed op het dorp, dat destijds 7000 inwoners telde. Reden voor het gemeentearchief om de Indische gemeenschap te vragen met een fototentoonstelling terug te blikken  gemeente Gemert-Bakel

Er werden lange rechte straten gebouwd met simpele huizenblokken.”Hij loopt verder en wijst naar het einde van de straat, waar nu moderne eengezinswoningen staan. “Daar woonde de familie Van Dam, ook een Indische familie. En daar de familie De Sadeleer.” Hij stopt voor een blok uit de jaren vijftig dat nog overeind staat. De huizen ogen klein, met één bovenverdieping waar drie smalle raampjes de gevel sieren. “Wij woonden hier”, zegt hij. “Mijn ouders en acht kinderen. Kun je het je voorstellen?”
Rob de Haas was drie jaar oud toen hij met zijn ouders in Gemert kwam wonen, in 1951. Trouw

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.