Lezersbrieven: ‘Foto van treinkaping valt ons rauw op het dak’

De volkskrant zette een advertentie ter viering van het 100-jarig bestaan.
Dat kreeg kritiek  Inmiddels heeft de  redactie haar foutje erkend.

Lezersbrief in De Volkskrant
De advertentie ‘de Volkskrant viert feest’ met een foto van een totaal kapotgeschoten trein bij De Punt waarbij acht doden vielen − met daarbij in een kader ‘uw cadeau’ − valt ons rauw op ons dak. Deze advertentie is respectloos. In het jaar waarin de Molukkers 70 jaar aanwezigheid in Nederland herdenken en waarbij de boodschap is: laten we naar de toekomst kijken. Laten we kijken naar het potentieel en talent dat er vandaag de dag is bij de Molukkers. En dat ook vieren. Waar is het historisch besef over deze kwestie en over deze foto? Juist bij de Volkskrant?
De adjunct-hoofdredacteur belde ons een bood excuses aan. Ze zei dat dit nooit had mogen gebeuren. Dat klopt. Maar het deed niet minder pijn. Het verhaal van de Molukkers zit diep. Er zijn inderdaad totaal onschuldige mensen gedood bij de acties van de Molukkers. Dat is nooit goed te praten. Maar het verhaal dat daaraan vooraf is gegaan, is kennelijk nog steeds niet doorgedrongen. Het is een verhaal van loyaliteit, verdriet, wraak, vergeving en herstel. Het is onderdeel van de Nederlandse geschiedenis, waarvan het eigenlijk een schande is dat die zo weinig wordt doorvoeld.
Namens het comité Molukse herdenking, Nathalie Toisuta

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.