Indisch in Beeld

Beste, in het kader van oude foto’s, deze kwam ik tegen bij het opruimen.
De 1e foto zijn mijn broers Jimmy rechts, links mijn zus Mart en daaronder Peter en naast hem ben ik Boetje. In het midden oma Sien.

De 2e foto is gemaakt met mijn ouders. Ik dacht in Indië, voordat we vertrokken. De1e  foto is gemaakt in Elsloo (L) waar mijn ouders na pension in Roermond terecht kwamen.

Was een moeilijke tijd voor die oudjes en voor veel voormalige Indo’s en Molukse families.. Helaas zeiden ze altijd: soedah la. Jammer.  Met vriendelijke groet: Boet Lefévre

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

5 reacties op Indisch in Beeld

 1. Martje Lefevre zegt:

  Ja, net in Nederland met kleding van BMZ, geloof ik. Een nieuw bestaan opbouwen in Nederland…petje af voor al diegenen die eerst in pensions moesten wonen en daarna hun weg moesten zoeken in een vreemde omgeving, waar ze argwanend werden getolereerd/geaccepteerd?

 2. Magda L. zegt:

  Inderdaad was het leven op dat moment heel moeilijk, maar wij als Indo’s hebben het geaccepteerd en aanvaard want er was géén weg terug en ondanks de lening die we tot de laatste cent terug moesten betalen !! Een schouderklopje hebben we nooit gekregen van de overheid/ regering hoe goed wij ons hebben aangepast en volledig zijn geïntrigeerd in de Hollandse samenleving !!!
  We hebben niet als de Molukkers en Ambonezen in barakken gewoond om lekker bij elkaar te blijven…. wél héél goedkoop, hoeven toen geen gas, licht , water én geen huur te betalen !!
  En alsmaar blijven schoppen tegen de regering/overheid vanwege hun belofte om terug te gaan naar Indië, die kans hebben ze gehad maar Niet aangegrepen, tolol toch? Dan nu blijven zeuren over die RMS idee, wat nérgens erkend wordt óók niet in huidige eiland Molukken.
  Ik ben een tevreden mens toen ik 63 jaar geleden mijn 1e stap op Hollands bodem hebt gezet.
  Aangepast, hard gewerkt en ben nu met pensioen en geniet van het Leven héérlijk toch? En hopen dat ik volgend jaar op vakantie kan gaan naar mijn geboorte eiland Java waar mijn wortels liggen.
  Hoeveel zijn het met mij eens ? Ik ben benieuwd…..groetjes

  • Jan A. Somers zegt:

   “Aangepast, hard gewerkt en ben nu met pensioen en geniet van het Leven héérlijk toch?” Mij heeft u!!! Verder zult u moeten wachten. Maar ik ga niet meer naar Indonesië op vakantie. Zou niet zo best kunnen uitpakken gezien leeftijd en conditie. En begraven worden lijkt me in Nederland voor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen handiger.

 3. Magda.L zegt:

  Dank u wel mijnheer Somers….tot op heden ben ik nog redelijk gezond, maar…..eerst kijken hoe
  Indonesië ervoor staat en dat is het belangrijkste en anders hou ik mijn warme herinneringen in
  mijn hart vast van mijn jeugd in Surabaya , aduh…rindu pulang ke Surabaya ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.