Voorschotenaar Michiel Eduard helpt allerarmsten in Indonesië

Singer-songwriter Michiel Eduard (familienaam Donkersloot) was jarenlang actief in de besturen van diverse Indische stichtingen, tot hij eind 2020 met enkele vrienden, waaronder Frenk Reemer, de broer van Sandra Reemer, Stichting Anak Mas oprichtte met als doel hulp te bieden aan de allerarmsten in Indonesië.
Michiel’s familie kwam in 1956 vanuit Medan naar Nederland en vestigde zich te Voorschoten. Het verhaal van de familie Donkersloot is opgenomen in het recent verschenen boek Indische families in Voorschoten van Nico Fennes. Samen met mede bestuurder Fina Sampe van de stichting, is hij ook mede oprichter van Indonesisch afhaalcentrum Toraja House in Leiden. Michiel zingt voornamelijk in het Indonesisch. Zijn laatste nummer dat nog uitgebracht moet worden, Surabayaku, is een duet met Wieteke van Dort. Daarnaast is Michiel altijd betrokken geweest in het behoud en de documentatie van het Indische erfgoed.    voorschotensekrant.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.