I.M. Charly Angenois

Maar Charly Angenois (zie zijn foto en facebook)    werd een van de bekendste bassisten van Nederland. Hij maakte een grote carrière in het theater met Jasperina de Jong, Martine Bijl en Paul van Vliet. Hij begeleidde jazzsterren als Greetje Kauffeld, Rita Reys, Al Jarreau en John Clayton. De laatste jaren zat hij in de groep van pianist Cor Bakker, die de verzorgde in de programma’s van Paul de Leeuw. Angenois overleed 30 maart op 66-jarige leeftijd totaal onverwacht aan de gevolgen van een hartstilstand.

Hij werd geboren in een gezin met acht kinderen in het Gelderse Ede. Hier waren in de jaren vijftig veel Indische families met een KNIL-verleden neergestreken vanwege de kazernes in de stad. Hij had een Molukse achtergrond maar Slijderink herinnert zich dat Charly altijd een verbindende factor was tussen de Molukkers en de andere Indische Nederlanders. Als tiener was hij verzot op de muziek van Blood, Sweat & Tears,

Artikel in  de Volkskrant, eventueel te openen in inprivate/incognito-venster.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op I.M. Charly Angenois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.